Yaklaşık 70 milyon liraya mal olacak olan Millet Bahçesi içerisinde sosyal alanlar, sportif faaliyetler, aile yerleri, piknik alanları ve daha birçok faaliyet alanı yer alacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürdürülen projenin il adımını atan DSİ, tersip bendleri yapıp, 2 bin 300 metrelik dere ıslahı ve bir trapez kanalı işini bitirmesinin ardından millet bahçesi için çalışmalar başlatıldı.

Millet bahçesi çalışmaların lansmanına AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak, ve Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Av. Mustafa Alkayış, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Can Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Katılanlar projede uygulanacak olan fotoğrafları inceledi.

Gazetecilere açıklamada bulunan AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Milletvekili Ahmet Aydın, "Adıyaman'ın vizyon projelerinden olan Adıyaman Millet Bahçesinin inşaat sahasının bir ay önce teslim edilmesine rağmen 400 günlük iş bitim süresi olmasına karşın bu yılın sonunda teslim etmeyi düşünüyorlar. Biraz daha hızlı çalışırlarsa inşallah önümüzdeki kışa girmeden bu millet bahçesini açmış olacağız. Adıyaman'ımızın istifadesine sunacağız."

Ahmet Aydın, şunları ifade etti:

"452 dönümlük bir alan. Zannediyorum, Türkiye'nin en büyük en modern en gelişmiş millet bahçelerinden biri olacak ki Adıyaman'ın da coğrafi olarak jeopolitik olarak en önemli noktası. Şehrin adeta iki noktasını birleştirecek olan üniversiteyi de değerlendirdiğimizde hakiten nüfus yoğunluğunun yoğun olduğu merkezi bir alanda yapıyoruz.

İnşallah hemşerilerimiz ailecek, çoluk çocuğuyla gelip gezip görecekleri dinlenebilecekleri, yemek yiyecekleri, spor yapabilecekleri, oyun alanlarının olacağı yine örnek botanik bahçeleri ve tohum merkezi olacağı Adıyaman'ın tarımsal ürünlerinin bir şekilde tanıtımının yapılacağı her türlü ayrıntının düşünüldüğü yaklaşık 4 bin 117 metre karelik kapalı alana ait binaların olduğu bu kıraathanelerden spor alanlarına kadar bütün ayrıntıların düşünüldüğü güzel bir mekana şehrimiz kavuşacak.Gerçekten çok ciddi bir ihtiyacını karşılayacak."

"Adıyaman'ımızda çok çok önemli eserlere imza atıyoruz"

İlçelerde de mesire alanı oluşturmak istediklerini ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

"Milletvekili arkadaşlarım, belediye başkanım ilk seçildiği günden beri çok gayretli. Bütün kamu bürokrasi ile birlikte bu son dönemde en çok emek verdiğimiz konulardan biri idi. Yakın zamanda Besni Millet Bahçemiz bitecek Kahta'nın sahil yolu olarak adlandırdığımız yine bir millet bahçesi üniversite tarafında beraberinde bir millet bahçesi proje muhalifine verildi.Proje yapıldıktan sonra inşallah orada da yapacağız diğer ilçelerimizde de gerek Çevre Şehircilik Bakanlığı marifeti ile gerekse de İl Özel İdare marifetiyle her bir ilçeye böyle mesire alanı tarzı bir şeyler yapmak istiyoruz.

Adıyaman'da doğu yakasında Kahta çıkışında 1 milyon 300 bin metrekarelik çok çok büyük bir alanı Beşpınar Vadisini geçmişten beri etaplar halinde yaptık. Şimdi son etabı da inşallah bitmek üzere orayı bu geçtiğimiz yaz döneminde eksiklerini tamamlayarak çok iyi standartla getirdik.

İnşallah yakın zamanda da bir işletmeye bu millet bahçesinin de bitmesiyle batı yakasında da inşallah bu ihtiyaçları karşılamış olacağız. Adıyaman'ımızda çok çok önemli eserlere imza atıyoruz. Bir taraftan içme suyu, bir taraftan sulama suyu barajlarımız."

"300 yataklı hastanemiz inşaatı devam ediyor"

Pandemiye rağmen 300 yataklı hastane inşaatının devam ettiğini aktaran Aydın,"150 yataklı eski hastane yerine de inşallah o da proje aşamasında onu düşünüyoruz. Pandemi başka bir ekonomik sıkıntılar demeden ilimiz adına burada gördüğümüz heyet hep birlikte Adıyaman için yüreğimiz atıyor ve gerçekten eserler kazandırdık. İnşallah yeni dönemde çok çok daha fazlasını bir taraftan belediyemiz diğer taraftan hizmetlerle Adıyamanlı hemşerilerimize kavuşturacağız."dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise, "Millet Bahçesi 452 dönüm Adıyaman'ın hakikaten en işlek olan bir yerinde.

Burada daha önce biliyorsunuz kanalizasyon akıyordu, yer altına aldık. DSİ bir takım işler yaptı bizlerle birlikte. Yaklaşık 68 milyonluk bir ihale ama alt yapısı ile DSİ ile yaklaşık 10 milyonluk bir masraf oldu. Nereden baksanız 80-90 milyona mal olacak bir yatırım. Bu pandemi de bu ekonomik dar boğaza rağmen sağolsun Cumhur Başkanımız, Çevre Şehircilik Bakanımız, milletvekillerimiz ile hep birlikte tamam dediler.

Battı çıktının dibinde Adıyaman'ın çok rahat nefes alabileceği bir konumda işte çocuk oyun parklarından tutunda millet kıraathanesi, yürüyüş alanı, kır düğün salonu, bisiklet yolu, tenis kortu, futbol sahaları.

Şuana kadar Adıyaman'ımıza düşen kişi başı metrekare yeşil alan, 2 buçuktu 3 buçuğa çıkardık, inşallah bununla birlikte 6 buçuk 7'yi hedefliyoruz. Bu millet bahçesini şehrimizi soluklandıracak. Bu bahçede emeği geçenlere başta tekrar teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik içinde olursak bu memleketin ne sorunu varsa çözme noktasında gerekli iradeyi gösteriyoruz göstereceğiz de inşallah dediğimiz gibi bunlar daha başlangıç daha güzel olacak."

Eğri Çay Park alanında devam eden millet bahçesi çalışmaları kapsamında yapılacak faaliyet alanlarını aktaran Kılınç, şunları ifade etti:

Gölet, 4 adet çok maçlı spor sahası (basketbol+voleybol), 2 adet futbol sahası, 2 adet tenis kortu, 301 araç + 34 engelli araç otoparkı, koşu, bisiklet, gezinti ve taşıyıcı promenad yolları (2300mt), izleme terasları, güneşlenme terasları, manzara terasları, etkinlik çayırı (açık hava sineması), çim amfi, kule ve heyecan parkı (çocuk oyun alanı), ses ve duyu parkı (çocuk oyun alanı), tırmanma parkuru (çocuk oyun alanı), su parkı (çocuk oyun alanı, salıncak koruluğu, fiziksel aktivite parkı, fitness alanı, mesire alanları, enstalasyon alanı, tümülüs sembolizasyonu, çim tepeleri, lalezar, ses bahçesi, aromatik bahçe/üzüm bağı, renk bahçesi, rüzgar bahçesi, meyve bahçesi, koku bahçesi, nar bahçesi, tıbbi ve aromatik bitkiler bahçesi, hamak, oturma ve salıncak alanları, koruluk, piknik masaları, gazebo… Gibi bir çok rekreasyon alanları mevcut., 18 bin 600 m2’lik gölet ve göletin üzerinde ahşap iskeleler yapılacak, 18 mt genişliğinde bin 300 mt uzunluğunda kanal ve kanalın üzerinde 6 adet geçiş köprüsü yapılacak (kanalın sağında ve solunda 6 m genişliğinde yollar olacak), 2 bin 300 mt koşu parkuru, bisiklet yolu ve yürüyüş yolu, mesire alanları ve piknik üniteleri, kamelyalar ve ahşap oturma birimleri, çocuk için; oyun alanları, spor aktivite alanları ve su parkı, yetişkinler için; kültür-fizik ve spor alanları, 165 bin m2 yeşil alan, 6 bin adet ağaç, 284 bin adet çalı, 825 bin adet bitki ve çiçek ve 26 bin 640 m2 çim alanı yer alacak."