Adıyaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Adıyaman şehir merkezinde trafik akışını düzenlemek ve rahatlatmak amacıyla Vali Aykut Pekmez öncülüğünde ilgili kurum ve kuruluşların desteği ve Adıyamanlı vatandaşların teveccüh ve takdirleri ile şehrin merkezi caddelerinde hayata geçirilen kısa süreli park uygulamasın da renk kategorisine göre ceza sistemi uygulanacağı bildirildi.

Trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik  'kısa süreli park uygulaması'nın hayata geçirildiği günden bu yana vatandaşların, gerek basın yayın kuruluşları aracılığıyla gerekse de trafik ekipleri tarafından bilgilendirildiği belirtilerek, "Ancak yapılan tüm bilgilendirmelere ve ikazlara rağmen bazı araç sürücülerinin işaret ve levhalarının aksine hareketle belirtilen caddeler üzerine araçlarını uzun süre park edip kural ihlallerine devam ettikleri, kurallara uygun duraklamak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların da mağduriyetlerine sebebiyet verdikleri yapılan denetimlerden anlaşıldı.Bununda yapılan uygulamanın aksamasına sebebiyet verildiği gözlemlenmiştir."denildi.

-MAVİ, SARI, KIRMIZI RENK  UYGULANACAK

Açıklamada, park yasağı kuralına uymayan araçların ihlal sayısına göre renk kategorisine alınması kararı alındığı ve uygulamaya 12 Şubat Çarşamba günü başlanacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu durum neticesinde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından park yasağı uygulanan Gölbaşı, Atatürk, 9 Eylül, Eski Kahta, Cumhuriyet, Gölebatmaz, Zeytindalı ve Harıkçı Caddelerinde araçlarını uzun süre bırakan sürücülerin takibinin yapılarak, kurallara uyan diğer araç sürücülerinden ayırt edilmesi için, park yasağı kuralına uymayan araçların ihlal sayısına göre renk kategorisine alınması kararı alınmıştır.

Buna göre şehir merkezindeki araç park yasağının uygulandığı caddelerde standart bir anlayışla ve yaşanabilecek keyfi uygulamaların ve olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla saygıdeğer vatandaşlarımızın aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.

Bir kez ihlal yapan araç sürücüleri 'mavi' kategoride, iki kez ihlal yapan araç sürücüleri 'sarı' kategoride, üç kez ihlal yapan sürücüler ise 'kırmızı' kategoride kayıt altına alınacaktır.

Mavi kategoride kayıt altına alınan araç üzerine park yasağı uyarı bilgilendirme broşürü koyulacak ve herhangi bir cezai işlem yapılmayacaktır.

Sarı kategoride kayıt altına alınan araç sahibi sözlü (telefon veya yüz yüze) ikaz edilecek ve herhangi bir işlem yapılamayacaktır.

Kırmızı Kategoride kayıt altına alınan aracın Tescil Plakasına 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun park yasağı ile ilgili maddesinden gerekli Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim edilecektir."

Adıyaman şehir merkezinde söz konusu caddelerde trafiği rahatlatmak adına valilik tarafından hayata geçirilen bu uygulamaya yönelik alınan tüm tedbirler kararlılıkla sürdürüleceği ifade edilen açıklamada, "Trafik kurallarına uyarak, şehir merkezinde trafik düzeninin sağlanmasına büyük katkı ve destek veren Adıyamanlı hemşehrilerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."denildi.

-UYGULAMA 1 YIL ÖNCE BAŞLADI

7 Kasım 2019 tarihinde hayata geçirilen kısa süreli park uygulaması sağlıklı bir şekilde işlemesi ve vatandaşların gündelik yaşamını kolaylaştırmak amacıyla ortak akılla yürütülen ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hassasiyetle üzerinde durulan Adıyaman şehir merkezindeki Gölbaşı, Atatürk, 9 Eylül, Eski Kahta, Cumhuriyet, Gölebatmaz, Zeytindalı ve Harıkçı Caddeleri gibi trafik yoğunluğun olduğu merkezlerde vatandaşlar da büyük oranda desteklemişti.

Söz konusu caddelerin sadece bir kısmında park yasağı getirilirken diğer kısmında vatandaşlarımızın ve esnafımızın mağdur olmamaları için 10 dakika süre ile duraklama yapılmasına müsaade edildi. Her ne kadar 10 dakika duraklama müsaadesi verilmiş ise de belirlenen süreye bağlı kalmadan araç dörtlülerinin yakılması yeterli görülerek uygulamada vatandaşımıza ve esnafımıza kolaylık gösterilmişti.


 
Editör: TE Bilişim