Salman açıklamasında şunları söyledi 2.. Korona virüs nedeniyle caddelerimiz sokaklarımız bomboş. Esnaf ve sanatkârımız bu durumdan oldukça olumsuz etkilenmektedir. Bu esnaflarımızda en az asgari ücret kadar bir destekle bu salgın bitene kadar desteklenmesi gerekir .

 Adıyaman merkez 300 esnafımızın mücbir sebeple ve iş yokluğundan dükkânlarını kapatmış durumda. Esnafımızın bir bölümüne ise çalışma saati kısıtlaması getirildi.

 Esnaf ve sanatkârlarımızın bu süreçte acil bir şekilde desteklenmesini talep ediyoruz.

Ancak bugün geldiğimiz noktada daha kapsayıcı ve esnafımızın koşulsuz şartsız faydalanabileceği desteklere çok büyük bir ihtiyaç var

ESNAFIN TALEPLERİ

Esnaflarımızdan gelen dilekçeler doğrultusunda acil bir biçimde hayata geçirilmesini istedikleri Talepleri şöyle

Dükkânlarını genelge ile ya da iş yokluğundan kapatmak zorunda olan esnafımızın ayakta kalabilmesi için Ahilik Fonu ya da herhangi bir fondan 3 ay süreyle ya da salgın bitene kadar geri ödemesiz asgari ücret kadar nakit desteği sağlanması

Esnafımızın elektrik, su ve doğalgaz faturalarının devlet tarafından sübvanse edilmesi ya da 3 ay ertelemesi

SSK ve BAĞ-KUR primlerinin dükkânlarımız kapalı olduğu sürece devlet tarafından karşılanması

Bir yıl geri ödemesiz beş yıl vadeli 50 bin TL faizsiz kredi verilmesi

İşyeri kapalı durumda olan esnaf ve sanatkârlarımıza kira yardımı yapılması

Çek ve senet ödemelerinin süreç boyunca ötelenmesi öncelikli taleplerimiz arasında.

 Devletimizin, esnafımıza yönelik almış olduğu koruyucu tedbirler ve açıklanan destek paketlerinin yanı sıra bugün geldiğimiz noktada esnaf ve sanatkârlarımıza yönelik yeni desteklerin sağlanmasını, esnaf ve sanatkârlarımızın evlerine ekmek götürebilmeleri amacıyla taleplerimizin yerine getirilmesini heyecanla bekliyoruz." dedi.

Editör: TE Bilişim