Seyfullah Türksoy’un Annesi Vefat Etti

GAP gazeteciler birliği genel başkan yardımcısı, İpekyolu strateji araştırmalar merkezi yönetim kurulu başkanı Gazeteci-yazar Seyfullah Türksoy’un annesi çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü İstanbul’da hayata gözlerini yumdu.

İpekyolu televizyon programlarıyla Asya’da Türk izlerini dünyaya tanıtarak gazetecilik mesleğinde zirve yapan Seyfullah Türksoy’a başsağlığı diliyoruz.

TÜRK DÜNYASININ GÖNÜL ELÇİSİ SEYFULLAH TÜRKSOY'UN BİYOGRAFİSİ

Halen yapmakta olduğu görevleri

  1. İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi Yönetim Kurulu Başkanıdır
  2. GAP gazeteciler birliği genel başkan yardımcısıdır.
  3. Dünya Karapapak Türkleri Birliği Kurucu Genel Başkanıdır
  4. Moldova- Gagauzya Özerk Cumhuriyeti Türkiye Resmi Temsilcisidir
  5. Mir Ajans, Uluslararası Türksoy'la  İpekyolu Dergisi, ipekyolutv.com imtiyaz sahibidir
  6. Türk Dünyasıyla gönül köprüleri kuran ve Kanal 7, Ülke TV, Bengütürk TV, Kanal24 gibi kanallarda yayınlal TÜRKSOY'LA İPEKYOLU belgeselinin yapımcısı. Gazeteci-Yazar- TV programcısı ve STK Başkanıdır; Özellikle Türk Dünyasıyla ilgili önemli kanaat önderleri arasında yer almaktadır.
  7. Kanal7 ve Ülke TV'de yayınlanacak olan ''Medeniyet Havzamından Portreler'' adlı belgeselin yapımcısıdır. 
  8. Dünya Türkmenler Birliği tarafından kendisine Türk Dünyası'nın Gönül Elçisi ünvanı verilmiştir.
  9. Kafkasya kökenlidir. Karapapak Türkü'dür. Ataları Bolşevik Devrimi sırasında Borçalı ve Ağbaba Türk bölgelerinden Kars şehrimize göç etmiştir. Öğretmen bir babanın ve ev hanımı bir annenin 3. çocuğu olarak 1964 yılında Kars'ta dünyaya geldi.

İlköğretimini Kars'ta tamamladıktan sonra, 1979 yılında İstanbul'da yaşamaya başladı. Lise ve üniversiteyi İstanbul'da okudu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu.

Üniversiteye başladığı yıllarda gazetecilik mesleğine de başlamış oldu. 1985 yılında Doğuş Gazetesi'nde, 1986 yılında Türkiye Gazetesi'nde muhabir olarak çalıştı. 1987 yılında yazmış olduğu bir röportajla Gazeteciler Cemiyeti tarafından ödüle layık görüldü. 1993 yılında TGRT Televizyonu'nda kurucu olarak görev yaptı. 1993 yılından günümüze TGRT, Kanal6, Kanal7, Ülke Tv, Star TV, Euro D, Habertürk, Skytürk, Cine 5, Kanal24 gibi ulusal televizyon kanallarında yüzlerce program yaptı. Avrupa, Orta Asya, Amerika, Balkanlar ve Kafkaslar'da çok sayıda belgesel program gerçekleştirdi.

Seyfullah Türksoy'un hazırlamış olduğu programlar içerisinde Türksoy'la İpekyolu, misyonu ve etkileri itibariyle ayrı bir önem taşımaktadır. Uzun yıllar boyunca çeşitli televizyon kanallarında ekrana gelen Türksoy'la İpekyolu, özellikle Türk Dünyasıyla Türkiye arasında gönül ve dostluk köprülerinin kurulmasında önemli bir rol oynadı. Türksoy'la İpekyolu'nun gündeme getirdiği çok sayıda konu, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Türksoy'la İpekyolu'nun yanısıra Seyfullah Türksoy, Yörünge, İş'te Hayat, Türk Dünyası'na Yolculuk, İpekyolu Kervanı gibi farklı isimlerle de ekran yolculuğunu sürdürmektedir.

Editör: TE Bilişim