GAP gazeteciler birliği heyeti Silifke Uzuncaburç ve ören yerlerine gezisi sonrasında Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette,  Silifke kaymakamlığı faaliyetleri ve ilçenin sosyal ekonomik durumu hakkında bilgiler veren kaymakam Nazlı şunları söyledi ‘.. İlçemiz önemli medeniyetlere beşiklik etmiştir, İlçemiz tarım alanında sebze meyve ihracatıyla Türkiye’ye değer katan bir ilçe.  Bölgemizde çıkarılan ve işlenen mermer marka değeri olan ve Türkiye’ye döviz kazandıran bir sektör, yanı sıra Turizmde de özellikle Doğu-Güneydoğu ve İç Anadolu’nun iç turizmde tercih ettiği önemli bir turizm merkezidir.  Bu nedenle bizler Turizm ve tanıtımı önemsiyoruz.

Önceki yıllarda GAP gazeteciler birliği heyetinin Silifke ziyareti ve tanıtımı için gösterdiği özel gayretlerin meyvesini verdiğine inanıyoruz. GAP gazeteciler birliğinin ilçemize ilgisi ve tanıtmak için gönüllü desteği bizleri mutlu etti’ dedi.

KIYMAZ ‘ SİLİFKE İÇİN HEP BERABER GAYRET EDECEĞİZ’

GAP gazeteciler birliği heyetine gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür eden GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ‘.. Silifke, Cumhuriyet öncesi ve sonrası bölgenin önemli yerleşim yeri olmaya devam ediyor.  İçinde taşıdığı yeraltı ve yerüstü kaynakları, çalışkan insanları ve potansiyeli ile İl olmayı hak eden bir ilçe.

2014 yılında yaptığımız ziyarette 40 yıldır bu bölgeye gelip giden olarak Uzuncaburç’u keşfettik. Silifke’de bir nevi saklı kentti. Yaptığımız televizyon yayınlarıyla, radyo yayınlarıyla yüzlerce gazete dergilerde bu gezi haber oldu. Bölgemizden bu bölgeye gelenler artık Uzuncaburç’u sorup görmeye çalışıyor.

Bizler cemiyet olarak Silifke sevdalısıyız, Silifke için bizlere ne düşerse baş göz üstünde yaparız’ dedi.

GAP gazeteciler birliği heyeti Kaymakam Namık Kemal Nazlı’ya günün anısına plaket taktim etti ve objektiflere resim verdiler.

Haber: GAP olay

Editör: TE Bilişim