Turizm bölgesinde turizm taksiciliği yapan Deniz Taksi, Ilıca ve Çolaklı Taksi Kooperatifi Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş’ı ziyaret ettiler.  MATSO Toplantı salonunda ağırlanan Deniz Taksi Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Alp, Ilıca Taksi Kooperatifi Başkanı Süleyman Çeker, Çolaklı Taksi Kooperatifi Başkanı Erol Ekim ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde MATSO Meclis Başkanı Ömer Kasapoğlu ve 6. Meslek Komitesi üyeleri ve Manavgat Seyahat Kooperatifi Başkanı İlhan Özden de yer aldı.

Taksiciler, korsanla mücadele konusunda Başkan Boztaş’tan destek istediler

 Toplantıda Deniz Taksi Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Alp, taksicilerin korsan taksiler tarafından haksızlığa uğratıldığını belirterek hiç hakkı olmadığı halde korsan taşımacılık yapanların ekmeklerini ellerinden aldığını kaydetti. Alp, seslerinin Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığına, Hazine ve Maliye Bakanlığına, İçişleri Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından duyularak korsan konusunda denetimlerin artırılması gerektiğini söyledi.

Ilıca Taksi Kooperatifi Başkanı Süleyman Çeker ise Manavgat ve çevresinde Ankara ve İstanbul’daki gibi UBER ve benzeri oluşumların bitmesini istediklerini belirterek herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyledi. Çeker, “Bizler Antalya Büyükşehir tarafından denetlenerek bütün evrakları eksiksiz olan kişileriz.  Korsan taşımacılık yapanların ne belgesi ne de taşmacılık yetkisi var.  Nede bir denetime tabi kişilerdir.  Taksici esnafı olarak korsana hayır diyor hakkımıza sahip çıkmak istiyoruz” dedi.

Çolaklı Taksi Kooperatifi Başkanı Erol Ekim de bu tür illegal bir şekilde taşımacılık yapanların turizme de zarar verdiğini belirterek korsanla mücadele etmek için ve gerekli mercilere dilekçelerini sunacaklarını söyledi. Ekim, “MATSO Başkanımız Sayın Ahmet Boztaş’ı ziyaret ederek kendisinden bu korsanla mücadele konusunda destek istedik. Hakkımız çalınmasın gasp edilmesin. Korsana hayır diyoruz” diye konuştu.

Boztaş; “Taksici esnafımızın taleplerini haklı buluyoruz”

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, taksici esnafının bu taleplerini haklı bulduklarını belirterek bu konuda ilgili bakanlıklar ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde girişimde bulunacaklarını söyledi. Boztaş, “ Denetimlerin artırılması için ilgili bakanlıklar ve Antalya Büyük Şehir Belediyesine talepte bulunacağız. Taksici esnafımızın yanındayız ve her türlü desteği veriyoruz” diye konuştu.

Taksiciler haksızlığın giderilmesini istiyor

Taksiciler, Başkan Boztaş ve MATSO yönetiminden korsan taksi yaparak haksız kazanç sağlayan, yasal olmayan ve donanımlı olmayan araçlarla taşımacılık yapanlarla mücadele edilmesi gerektiğini belirterek şunları ifade ettiler;  “Hem vergisel anlamda hem de hukuki olmayan yollarla haksız rekabet yapılıyor. Bizler taksici esnafı olarak büyük bir ekonomik sıkıntı içinde taksitlerimizi ödeyemeyecek noktaya geldik. Amacımız herkesin kendi işini doğru dürüst, gelen misafirlerin haksızlığa uğratılmadan; onların üzerinden komisyon (hanut vb.) ek bir maliyet oluşturulmadan misafirlerin memnuniyeti sağlanarak mutlu bir şekilde ülkelerine dönüp, oralarda bizim reklam ve tanımımızı yapacak şekilde gönüllü birer turizm elçisi olarak mutlu bir şekilde gönderme arzusundayız.  Bu haksızlığın giderilmesi için; Bu konuları Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığına, Hazine ve Maliye Bakanlığına, İçişleri Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından denetlenerek bunlarla mücadele edilmesini ve denetimlerin sıkılaştırılmasını talep ediyoruz” dediler

Editör: TE Bilişim