Sınır ötesinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde incelemek üzere Resulayn’a giden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Cuma namazını ilçe merkezindeki camide kıldı. Namaz öncesi cami cemaatine hitap eden Vali Erin, Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı’nın asıl amacının, bölgeyi terör örgütlerinin işgalinden kurtararak burada yaşayan vatandaşların huzur refahını sağlamak olduğunu, Suriye Milli Ordusu’nun da desteğiyle bu amacın kısa sürede gerçekleştiğini ifade etti.

Türkiye’nin, Suriye’nin toprak bütünlüğünün yanında olduğunu ve her zaman Suriye halkının yanında olduğunu kaydeden Vali Erin, “Suriye halkının kendi toprakları üzerinde özgürce yaşaması, terör örgütlerinin zulüm ve baskıdan uzak kalması için canını feda eden Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu’nun kahraman askerlerine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Cuma namazı sonrası Resulayn halkıyla bir araya gelerek sohbet eden ve taleplerini dinleyen Vali Erin, 13-14 Aralık 2019 tarihleri arasında Resulayn Hastanesi avlusunda göz taraması gerçekleştiren Dünya Göz Hastanesi mobil hizmet aracını da ziyaret etti.

Burada da halkla sohbet eden Vali Erin, başta sağlık olmak üzere her alanda Türk milletinin Suriyeli kardeşlerinin yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Resulayn Hastanesi’ni de ziyaret eden Vali Erin, ilçedeki temas ve incelemelerine akşam saatlerine kadar devam etti.

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim