Pakistan Başbakanı Aman kardeş dikkat ! 'gençlerimizi eğitsin diye Türk dizilerini izletiyoruz." demiş.

A be kardeş!

bendenizde öğrencilerime "kendinizi eğitmek istiyorsanız şu dizilerden uzak durun", diyorum. misal şu anda Türkiye'de en çok izlenen Eşkıya Dünyaya Hükümdar olmaz" neyinden ibret alacaklar, Bir ülkede anarşi nasıl olur? derseniz sorunun cevabı bu ve benzeri dizilerdedir: Kurtlar vadisıi, Miroğlun'dadır, bu dizilerde her bölümde yüzlerce insan öldürülür. Ama ortada devlet yoktur, polis yoktur, adalet yoktur. Aşkı Memnun Pakistan gençlerini nasıl eğitecek? Muhteşem Yüzyıl, at sırtında ölen padişah Harem'de hatunlarla alem yapmaktan zaman bulup sefere dahi çıkamadı.

Ya payitaht dizisi? Fransız tefecinin borcu ödenmedi diye Sultan Abdülhamit döneminde Midilli Adası'nı nasıl Fransızlar tarafından işgal edildiğini hattaki tefecinin alacağının çok üstü parayı tahsil etmesinden sonra işgalin kaldırıldığını anlatmayan, devlet, millet zayıflarsa ne hallere geleceğimizi, göstermeyen hakikat dışı olayları izleten bir dizide nasıl millet ders alabilir? gerçek olmayan olayları anlatmak geriliğin en önemli nedenlerinden biri değil midir?

Payitaht'ı izleyen bir öğrenciye Osmanlı'nın koca koca sadrazamlarının Sultan II Abdülhamit'e karşı şantaj için İngiliz büyükelçiliklerine, konsolosluklarına sığındıklarını sonra tekrar sadrazam olduklarını nasıl anlatabilirim?aile düzenli tamamen yok eden Türk televizyon dizileri nasıl Pakistan gençliğine örnek olabilir? Aşkı memnun mu örnek olacak?

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, takım elbise