Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan ve sokağa çıkma kısıtlamaların ardından okullara ara verilmesi ile birlikte çocukların uğrak noktası ise Petshop'lar oldu.

Evde yapılan aktiviteler ile birlikte uzaktan eğitimle destek alan öğrenciler özellikle salgın sonrasında binalarda yaşayan çocuklar için ise hayvan beslemeyi tercih ederken Petshoplarda yoğunluk yaşanıyor.

28 yıldır Petshop işi ile yapan Sıddık Yaldız, pandemi sonrasında kısıtlamalarla birlikte yoğunluk yaşandığını ve hayvan bulmakta zorlandıklarını söyledi.

70 liraya aldıkları muhabbet kuşunu 75 liraya sattıklarını ve hayvan bulamadıklarını belirten Sıddık Yaldız,"2-3 gün tatilden sonra işlerde biraz artış oldu. Evde oturan canı sıklıyor tavşan, kuş, tavuk, papağan bu tür şeylerin biraz daha artışı arttı. Ama malzeme bulmakta sıkıntı var. Mesala bir çok hayvan 3 aydır yoktur zorlan bulduk. "dedi.

Eskisi gibi bahçeli evler olmadığının altını çizen Yaldız,"İşler bu aralar yoğunluk var yani yok desek yalan olur. Karımız çok düştü bir muhabbet kuşu İstanbul'da 70 lira bizde burada 75 liraya kuş satıyoruz. Daha önce kar oranımız daha fazlaydı. Şuanda sürümden kazanmaya çalışıyoruz. Eskisi gibi bahçeli ev yok hepsi apartman çocukların canı sıkılıyor sokağa çıkamıyor ya internet gibi şeylerden de bıktılar. Bari bir hayvan beşleyim diye kuş, balık beslemeye çalışıyorlar. Belli olmuyor günde 15-20 tane ortalama kuş satılıyor. Özellikle aileler çocuklarıyla geliyor alıyor hem çocuklarını gezdirmiş oluyorlar hemde çeşitleri inceliyorlar."şeklinde konuştu.

Hayvan almaya gelen çocuklar ise evde canlarının sıkıldığını o nedenle hayvan almaya geldiklerini belirterek bu şekilde mutlu olduklarını söylediler.

Editör: TE Bilişim