Yaklaşık bir ay önce ihalesi yapılarak Gerger halkının uzun yıllardır gündemini meşgul eden Gerger Karayolunun inşaatına ne zaman başlanacak?

Yol tek şeritli mi olacak, yoksa çift şeritli mi olacak?

Güzergâhı nasıl olacak?

Ne kadar sürede bitecek, halkın kullanımına sunulacak? gibi sorularımızı içtenlikle cevaplandıran Ahmet Aydın, Depremde evlerini kaybeden vatandaşlarımıza da ayrıca müjde verdi.

GERGER YOLU NASIL OLACAK?
Gerger Karayolu tek şeritli olacağını belirten Aydın "Yol mevcut yol gibi gidişli gelişli olacak, ancak her iki yönde genişleme yapılacak. Yolun kapsamı ile ilgili görüntüler ihalenin yürürlüğe girmesi ile kamuoyu ile paylaşılacak."

GÜZERGÂHI DEĞİŞECEK Mİ?
"Hayır genelde aynı güzergah kullanılacak, ancak virajların çoğu kaldırılacak, yolda bir çok menfez, köprüler ve istinat duvarları yapılacak, bununla beraber 10 km lik bir kısalma söz konusu olacak".

YOL İNŞAATINA NE ZAMAN BAŞLANACAK?
"İhale süreci gerçekleşti ancak işin başlanması için belli bir sürenin geçmesi gerekiyor. Çünkü ihale ile ilgili şikayetlerin değerlendirilmesi süreci olacak, Bazen ihaleyi alan firma ile ilgili yasal süreçler oluyor, Mahkeme süreci vesaire.. Bazen ihale iptal ediliyor. Yeniden bir ihale sürecine giriliyor. Bunların hepsi yasal süreçler, Olağan üstü hiç bir durum yok. Umarım bu ihalede bunları yaşamayız. Kısa bir zaman içinde yasal sürecin biteceğini ve İnşaatın başlayacağını bekliyoruz. Her halükarde Gerger halkı rahat olsun. Bu yol yapılacak, hiç bir olumsuz durum söz konusu değil"

DEPREMDE MAĞDUR OLAN GERGER HALKI NE OLACAK?
" Özellikle Tillo bölgesinde bir çok vatandaşımız zor koşulları içerinde yaşamını konteynerlerde geçiriyor. Onların sıkıntısını yakından takip ediyoruz. Bu kış geçtikten sonra konutlarla ilgili çalışmalara başlayacağız. Kısacası önümüzdeki kışı vatandaşlarımızı modern konutlarla buluşturacağız. Tüm hazırlıklarımız tamamdır."

GERGER'İ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR.
Bölgenin tümünü yakından takip ettiklerini belirten Aydın; Gerger halkının özellikle yol konusunda ki hassasiyetini çok iyi bildiğini belirterek, Yol işi çözüldükten sonra ilçenin daha güzel bir konuma geleceğini söyledi. İlçede mevcut durum itibarıyla genç bir kadroyla işe başlandığını belirten Aydın; "Belediye Başkanı Erkan Aksoy, Kaymakam Emin kaymak, Ak Parti İlçe Başkanı Cemal Deniz, Gerger Hastanesi Başhekimi Semih Canpolat başta olmak üzere bu değerli yöneticilerimiz Gerger için büyük bir mücadele veriyorlar. Bizlerde onlara destek veriyoruz. İnşallah Gerger daha güzel günlere kavuşacak". Şeklinde konuştu.

 HABER:Abdurrahman Kurtbey- R.Kıymaz

Editör: TE Bilişim