AK Parti İl Genel Meclisi Mart Ayı Grup Toplantısı İl Başkanı Mehmet Dağtekin başkanlığında geçekleşti.

AK Parti il binasında düzenlenen toplantıya İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, AK Parti İl Genel Meclis Grup Başkanvekili Abdurrahim Bayhan, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hicri Alkan ve İl Genel Meclis üyeleri katıldı.

-"34 ŞEHİDİMİZİN OLMASI SÖZÜN BİTTİĞİ YERDİ"

AK Parti İl Genel Meclisi Grup toplantısında hem genel hem de yerel gündemle ilgili istişarelerde bulunan başkan Dağtekin konuşmasının başında İdlip’te hain saldırı sonucu şehit olan Mehmetçiklerimiz için taziyede bulunarak tüm şehitlerimiz için Fatiha okundu.

Bu zor günlerde Adıyaman olarak büyük bir birlik ve beraberlikle kenetlendiklerini dile getiren başkan Dağtekin şöyle devam etti:

"Mübarek Regaip kandilini idrak ettiğimiz gün İdlip’ten 34 Mehmetçiğimizin şehit haberi hepimizin ciğerini yaktı. Aralarında Adıyamanlı şehidimiz İstihkam Uzman Onbaşı Mehmet Orhan’ın da bulunduğu 34 şehidimizin olması sözün bittiği yerdi. Tarihimiz boyunca çok mücadele verdik. Ama bu defa karşımızda bir terör örgütü ya da üçüncü dünya ülkesi yok. Başta ortadoğu olmak üzere Müslüman coğrafyalarda kan ve gözyaşlarına neden olan ve süper güç olarak nitelendirilen ülkelerin kuklalarıyla savaşıyoruz. Elbette bu süreçte devletimiz hem sahada hem masada tüm askeri ve diplomatik yöntemleri denedi. Dolayısıyla bir noktadan sonra artık söyleyecek söz kalmıyor. Masaya tekrar döndüğümüzde daha güçlü ve caydırıcı bir konumda olabilmemiz için devletimizin başlattığı Bahar Kalkan’ı Harekatı kaçınılmazdı.

Yine bu süreçte başta ana muhalefet olmak üzere bazı kesimlerin ‘Suriye’de ne işimiz var’ propagandasını yürütmeleri oldukça anlamlıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da yapılan İl Danışma Meclisi Toplantısında ‘Türkiye’nin orda ne işi var’ söylemlerine İdlip’te şehit edilen Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara’nın ailesine attığı mesajı paylaşarak yanıt vermişti. Şehidimiz ‘Sizden ricam sakın Suriye'de ne işimiz var diyenlerden olmayın. Gittim, gördüm. Tam da olmamız gereken yerdeyiz. Yedi düvel bir olmuş. Rejimi, Rusya'sı. Dua edin yeter’ demişti. Bu mesaj bile başlı başına sınırlarımızda yaşananları özetliyor. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde verdiği mesajlar Esed rejimini vurma iradesinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Hükümetimiz, devlet aklını oluştururken, atılacak adımlarla ilgili kararları alırken hem siyaset hem milletten alacağı destek ve ortak akıl şu günlerde daha kıymetli olduğunu bilmemiz gerekiyor. Allah’a hamd olsun. Bu kritik süreçte Adıyaman olarak birlik, beraberlik ve kenetlenmeyi en üst seviyede başararak devletimizin yanında olduk."

-"MECLİS ÜYELERİMİZ BÜYÜK GAYRET İÇERİSİNDELER"

Daha sonra gündem maddeleri ve geçtiğimiz ay yapılan çalışmaların görüşüldüğü AK Parti Grup Toplantısında ilçe, belde ve köylere yönelik hizmetler konusundaki gelişmeler ele alındı.

Dağtekin, her ay gerçekleştirdikleri grup toplantısında ilçelerden, beldelerden ve köylerden gelen taleplerle ilgili İl Genel Meclis üyeleriyle verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu toplantılarımızda başta tarım ve ulaşım olmak üzere tüm alanlarda eksiklikleri tespit ederek tamamlamaya çalışıyoruz. Kırsal kalkınmaya yönelik projelerin takibi noktasında ise meclis üyelerimiz büyük gayret içerisindeler. İl Genel Meclis üyelerimizden bu projeleri daha somut hale getirilmesini istirham ettim. İl Başkanı olarak bu projelerin uygulanabilirliği noktasında kurumlarımızla sürekli diyalog içerisinde olacağız. Ayrıca Ankara’da çözülebilecek konular üzerinde müzakerelerimiz oldu. İnşallah gelecek hafta Ankara’da yapacağımız toplantılarda milletvekillerimizle birlikte bu konuları ilgili bakanlıklara ileteceğiz. Toplantımız hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni eder, Meclis üyelerimize bölgelerinin meselelerini çözüme ulaştırmada gösterdikleri gayret için teşekkür ederim. “dedi.


Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim