Alkayış mesajında, polis teşkilatına müteşekkir olduklarını belirterek, "Devletin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getirmektedirler."dedi.

Özellikle son yıllarda teknolojik imkanlarını artıran, kendisini geliştiren ve hizmet kalitesini iyice yükselten polis teşkilatının, suçlulara, suç örgütlerine ve terör örgütlerine göz açtırmadığını vurgulayan Alkayış, şu ifadelere yer verdi:

"Gücünü halktan ve yasalardan alan polisimiz, görevini her zaman fedakarca yapmış, milletimizin huzur ve güvenliği için gerektiğinde canını bile vermekten kaçınmamış milletimizin güvenini ve takdirini kazanmıştır. İlk olarak 10 Nisan 1845 yılında Polis Nizamnamesi adıyla teşkilat kurulmuş. Cumhuriyetin ilanında sonra ise polis teşkilatı adıyla görevine devam etmiştir. Polis teşkilatının önemini ve gerekliliğini anlatmak ve insanları bilinçlendirmek için ise her yıl 10 Nisan günü Polis Haftası olarak kutlanmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm emniyet teşkilatımızın 10 Nisan Polis Haftasını kutluyor, bu vesileyle, görevini yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmet ve minnetle anıyor, görevleri başındaki tüm polislerimize aileleri ve tüm sevdikleri ile birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı bir hayat temenni ediyorum."

Editör: TE Bilişim