AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Av. Mustafa Alkayış, PHA muhabirine yaptığı açıklamasında, 22 Mart'ta yapılacak kongrenin pandemi nedeniyle Türkiye genelinde ertelendiğini anımsattı.

Alkayış, 19 Eylül Cumartesi günü saat 14. 00'de Yeni Mahalle'de bulunan semt pazarında 7. Olağan Kongrenin yapılacağını belirterek, "22 Mart'ta kongremiz olacaktı ancak pandemi nedeniyle bütün Türkiye'de ertelendi. Bu kongremizi özellikle maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak yapacağız. Bu konuda hem kati hem de ısrarcıyız. Artık maske, mesafe ve hijyende yaşam şartı, koşulu oldu dolayısıyla bu noktada buna dikkat etmemiz gerekiyor. Kongremizi açık alanda yapıyoruz yine bu pandemi sürecinden dolayı bütün bu konulara dikkat edeceğiz."dedi.

"Merkez ilçe olarak arkadaşlarımızla ciddi bir gayret ortaya koyduk"

Siyasi partilerin tamamının kongrelerini tamamlaması gerektiğine işaret eden Alkayış, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Siyasi partiler milletin bağrından çıkan siyasi hareketlerdir, dolayısıyla 2 yılda bir en fazla 3 yılda kongreye gitmek zorunda. Yaklaşık 3 yıldır AK Parti Merkez ilçe görevinde bulunuyorum 6. kongrede görev almıştım şimdide kısmet olursa 7. kongremizi yapacağız bu süreç içerisinde merkez ilçe olarak arkadaşlarımızla beraber ciddi bir gayret ortaya koyduk."

AK Parti tarihinde ilk defa il encümenin 7'sini il encümeni aldıklarının altını çizen Alkayış, "Siyaseti yakından takip edenler bilirler ki, seçim yasası bir siyasi partinin bütün temsil gücünü bölmemeye çalışır. Ama çok şükür halkımızın teveccühü teşkilatımızın gayretiyle biz 7 il encümenin 7'sini de aldık yine tarihimizde ilk defa Yaylakonak'ta iki belediye meclis encümeni çıkarttık. Yaylakonak Belediyesi'nde iki AK Partili üyemiz var meclis üyemiz zaten Adıyaman Belediye Başkanlığında da çıkardığımız oylar ve encümen sayıları çok şükür AK Partimizin halkımız tarafından teveccühle karşılandığını ve Cumhurbaşkanımıza bu teveccühün devam ettiğini gösteriyor."şeklinde konuştu.

Alkayış, cumartesi günü Adıyaman halkının memnun olacağı toplumun bütün renklerini kendisini bir şekilde hissettirdiği ve temsil kabiliyeti olan davaya inanmış Adıyamanlılarla yeni bir yönetim tarzı tanzim ederek bu yönetimle yola devam edeceklerini söyledi.

"İlk defa siyasete giren kardeşlerimizle yenileyerek yolumuza devam etmek istiyoruz"

Mevcut  bir yönetimin olduğuna değinen Alkayış, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AK Partimiz belli bir kültürün dolayısıyla önceden görev alan arkadaşlarımıza vefa borcumuzu yerine getireceğiz. Birde ilk defa siyasete giren kardeşlerimizle yenileyerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın önümüze koyduğu 2023 ve 2071  hedefleri var. Bu hedeflere katkı sunmak için çok ciddi ekip ve iyi çalışan kadro ortaya koymak durumundayız. Buna göre kongre bizim için ciddi bir fırsat ben 6. kongreden 7. kongreye kadar gece-gündüz çalışan bütün kardeşlerime AK Parti camiamıza teşekkür ediyorum, kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İl başkanımızda, Adıyaman Belediye başkanımızda 4 vekilimizde, kadın ve gençlik kollarımızla istişare ederek kongremize hazırlanıyoruz bütün şeffaflığıyla. AK Parti camiamız inşallah memnun olacağı bir kongre yapacağız. Ben sizler aracılığıyla bir daha Adıyamanlı hemşerilerime gerçekten uyarıda bulunuyorum kongremiz maske, hijyen ve mutlaka mesafe son derece dikkat edilecek örnek olmak istiyoruz AK Parti olarak ve yeni yaşam şekline uygun kongremizde inşallah AK Parti camiamızdan da delegelerimizden de katkı bekliyoruz. İnşallah hayırlı ve uğurlu olur.

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim