Alkayış, Perre Haber Ajansına yaptığı açıklamasında, AK Parti olarak seçim çalışma prensiplerinin seçim çalışmalarını, seçimi seçimden seçime değil de seçimin ertesi sabahı başladığını kaydetti.

En son seçimin 31 Mart'ta yapılan yerel seçim olduğunu anımsatan Alkayış, açıklamasına şöyle devam etti:

"Adıyaman insanı kendisini 5 yıl süre ile idare edecek olan belediye başkanlığı, genel meclis üyesi, belediye meclis üyesi ve mahallelerde mahalle muhtarının köylere de köy muhtarlığı seçti, biz bu aşamadan sonra önce yeni seçilen, il encümenlerimizle bundan sonra yapacağımız çalışmalar ile ilgili toplantılar yaptık, merkez ilçede 33 tane mahalle muhtarımız var mahalle muhtarlarımızı da ziyaret ediyoruz. 26 tane mahalle muhtarının birebir ziyaret gerçekleştirdik. Allah nasip ederse bu hafta içerisinde kalan mahalle muhtarlarımızı ziyaret edip, mahalle mahalle mahallemizin sorunları nedir? Beklentileri nedir? Hangi problemleri kronikleşmiş, acilen çözülmesi gerekiyor, orta vadede çözeceğimiz ya da uzun vadeli çözeceğimiz sorunlar nedir bu konuda gayret gösteriyoruz. Mahalle muhtarlarımıza gittiğimiz zaman mutlaka o mahalledeki bizim mahalle teşkilatımızdan başkanımızı da yanımıza alıyoruz ki, hem birbirini tanışınlar hem de sorunların takibi noktasında güzel bir çalışma olsun 33 mahalle muhtarımızın bu hafta içerisinde bitirilmesinden sonra nasip olursa, biz bu sefer 47 köyümüzü ziyaret edeceğiz."

-“SİYASETİ MİLLETE HİZMET ETMENİN, BİR ARACI OLARAK, BUNUN BİR İMKÂNI OLARAK GÖRÜYORUZ.”

Alkayış, siyaseti millete hizmet etmenin, bir aracı olarak, bunun bir imkanı olarak gördüklerini vurgulayarak, "Millet 31 Mart da seçim yaptı, dolayısıyla omuzlarımızda çok büyük bir yük var, sorumluluk var, bunun gereği olarak başta mahalle ve köy muhtarlarımız olmak üzere toplumumuzun bütün kesimleriyle diyalog halindeyiz, diyalog halinde olacağız ki sorunları toparlayalım, bir an önce çözümü gerçekleştirelim, üretken olalım ki yarınımız bu günümüzden daha aydınlık olsun."dedi.

Anayasada süresi belirtilmiş olan bir halkın görüşüne başvurma aracında kısmi değişiklikler olduğunu ifade eden Alkayış, şunları kaydetti:

"Ama 5 yılda bir parlamento seçimleri şimdi doğrudan doğru Cumhurbaşkanımızı seçiyouz, birde belediye başkanlıkları ve il meclisi seçimi oluyor. Bu seçimlerin zamanın da olması en doğal konu, ancak bazen ülkenin konumu, ülkenin gidişatı, siyasi hava seçimleri bazen erken tarihe aldıra biliyor. Fakat Türkiye 31 Martta seçime gitti, sandık başına gitti, belediye başkanlarını da belirledi, şuan da ülkemizde erken seçimi gerektirir, erken seçimi çağrıştırır bir pozisyon görmüyoruz. Cumhurbaşkanımız 2023 hedefleri diyor, 2023 de Türkiye Cumhuriyeti tam 100 yaşında olacak, bir asırı geride bırakacak, bizim buna kenetlenip bu istikamet üzerine yürümemiz ve milletimizin sorunlarına kısa vadede, orta vadede ve uzun vadede çözüm üretmemiz gerekir diye düşünüyorum.”

Ciğeri yanan anneler evlatlarını istiyorlar, bunun bir tarifi, siyaseti olmaz anne her yerde annedir, evlat her yerde evlattır. İfadelerini dile getiren Alkayış, "Bunun dini, siyaseti, ırkı, mezhebi dolayısıyla işin bir insani boyutu var böyle yaklaşmak gerek lazım, Türkiye siyaseti tarihinde çok alışık olmayan bir durum, buna başta bölgede etkin olan HDP olmak üzere bütün seçim aktörlerinin, siyasi aktörlerinin çözüm üretmesi lazım, anneler gerçekten içten geldiği gibi, yüreklerin yandığı gibi dilerlide söylüyor, artık gencecik insanlar, gerçekten hangi gerekçeden olursa olsun teröre bulaşmasın, dağa çıkmasın ve evinde ailesinin yanında bulunsun özelliklede yakından takip ediyoruz annelerin feryadını dinliyoruz. Sizlerde gerçekten basınsınız, gazetecisiniz bir insan konuştuğu zaman samimimi konuşuyor bunu anlayabiliyorsunuz. Yüzlerine baktığınız zaman o kadar doğal, o kadar saf, o kadar içten evladını istiyor. Bunun sorumlusu olarak da HDP yi görüyor. Zaman zaman HDP idarecilerinin, sözcülerinin bana göre yanlış olan tavırları var, onlarla oturup, konuşup çözüm üretmek yerine dışlamak, ötekileştirmek bazen suçlamada bulunmak doğru değil. Bunu ben Türkiye için bir fırsat olarak görüyorum. Hakikatten artık bölgede kadın gözyaşının olmaması gerekiyor, Türkiye Cumhuriyeti devleti bu memleket’ de yaşayan bütün insanların, bütün vatandaşların devletidir."diye konuştu.

Terörle, şiddetle, ölümle, öldürmeyle bir yere varılamayacağının altını çizen Alkayış, "Buradan inşallah bir insani çözüm çıkar ve bu annelerimiz sayesinde de inşallah birileri imana gelirde bu yanlış yoldan geri dönerler, onlarda ailelerine kavuşur ve bundan sonrada bir tek gencimiz böyle yanlış yollara gitmez. Ailesiyle, çoluk çocuğuyla, anne, babasıyla geleceğine koşar. Bu memleketin sorunları hepimizin sorunları, bir sorun varsa bu hepimiz için bir sorundur ve bundan ızdırap duyarız, bu memleket için iyi yapılan şeylerden de hepimiz istifade ederiz. Bunlar hepimizin faydası olur diye düşünüyorum, bizim artık 2019 yılındayız, bu kardeşi kardeşe düşman eden, birinin diğerine yan gözle bakmasını sağlayan terör belasından kurtulmamız gerekir. Yen çağa koşar adım gitmemiz gerekir, dünya zaten özelliklede bölgemiz ateş topuna dönmüş durumda, bizim kendimize daha çok sarılmamız, birbirimize daha çok güvenerek, birbirimizden daha çok destek alarak yarınlarımıza doğru yürümemiz lazım. Bu noktada Diyarbakır'da ki annelerimiz gerçekten tamamen insani bir duruş sergiliyorlar. 80 milyon insana düşen, siyasi düşüncesi ne olursa olsun bunlara yardımcı olmak, dertlerine deva olmak bir an önce bu aileleri buluşturmaktır diye düşünüyorum. “ifadelerini kullandı.

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim