Adıyaman’ın tanıtımına büyük önem veren Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Akit TV’de hafta içi her gün saat 09.00’da yayınlanan ‘Serkan Aksarı ile Gün Başlıyor’ programının konuğu olarak, Adıyaman’ı her yönüyle tanıttı.

Programa, ABD ve İsrail’in Kudüs kararını kınayarak başlayan Başkan Kılınç, “Kudüs kanayan yaramız. 1948 yılı öncesine baktığımızda İsrail diye bir devletin esemesinin okunmadığı o topraklarda, şimdi Filistin’in yok denecek kadar az bir kara parçasına sahip olduğunu görüyoruz. Kirli bir oyunun sonucunda oluşan bu duruma dünyada karşı çıkan ve dillendiren tek ülke Türkiye’dir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ülke olarak her zaman Filistin halkının yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz inşallah” diye konuştu.

Serkan Aksarı’nın moderatörlüğünü yaptığı programın devamında belediyenin çalışmaları ile Adıyaman’ın tarihi ve sosyo-kültürel yapısı hakkında bilgiler veren Başkan Kılınç, herkesi Adıyaman’ı görmeye ve tanımaya davet etti. Başkan Kılınç, “Bizim geleceğimiz gençlerimizdir, onlara yönelik çalışmalara ağırlık veriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Kitap Günleri ve tiyatro gibi etkinlikler düzenleyip, çocuklarımızın kitap okuyabilecekleri, ders çalışabilecekleri mekanlar açtık. Çünkü inanıyoruz ki, en büyük zenginlik bilgidir. Bunun yanında Kültür Merkezi için de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

-“ADIYAMAN MEDENİYETLERİN BEŞİĞİDİR”

Belediye Başkanı Kılınç, Adıyaman’ın tarihi ve turistik değerlerle ilgili yaptığı değerlendirmede ise “Milattan önce 40 binli yıllara dayanan bir geçmişe sahip olan Adıyaman, medeniyetlerin beşiği durumundadır. Maalesef bu eşsiz ilimizi yeterince tanıtamıyoruz. Nemrut Dağı, Cendere Köprüsü, Perre Antik Kenti ve Sahabe Savfan Bin Muattal Hazretleri’nin kabri gibi birçok önemli değere ev sahipliği yapan Adıyaman’ın tanıtımı için çeşitli projelerimiz var. Ancak bu projelerimiz sadece tarihi ve kültürel değerlerimizi değil, inanç turizmimizi de tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Kılınç konuşmasının devamında, Adıyaman Belediyesi tarafından yapılan hizmetleri ve planlanan projeler ile ilgili bilgiler verdi.

Programın sonunda, Akit TV yetkililerine ve izleyicilerine teşekkür eden Başkan Kılınç, bir kez daha herkesi Adıyaman’ı görmeye davet etti.

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim