Ankara’da bakanlık ve başkanlık düzeyinde çeşitli ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ve AK Parti Adıyaman milletvekilleri, ziyaret ettikleri Kültür ve Turizm Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı ile TOKİ Başkanıyla, Adıyaman için planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez,AK Parti Adıyaman Milletvekilleri İ. Halil Fırat,M. Fatih Toprak ve Yakup Taşile birlikte Ankara’da bakanlık ve başkanlık düzeyinde gerçekleştirilen ziyaretleri değerlendirdi.

 İlk olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya gelen heyet, daha sonra sırasıyla Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’u, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut’u makamında ziyaret ederek, Adıyaman’da yapımı devam eden ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

-“ADIYAMAN’IMIZ İÇİN EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Ziyaretlerin oldukça verimli geçtiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Kılınç, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın öncülüğünde Vali Aykut Pekmez ve AK Parti Adıyaman milletvekilleriyle birlikte Adıyaman’a önemli yatırımların yapılması için görüşmelere devam ettiklerini dile getirdi.

-"PROJELENDİRDİĞİMİZ YATIRIMLARI HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNMAK İÇİN İSTİŞAREDE BULUNDUK"

Milletvekilleri ve Vali Aykut Pekmez ile birlikte Adıyaman için gayretli bir şekilde çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, "Huzur şehri Adıyaman’ımızım her anlamda hak ettiği hizmetlere erişebilmesi için Ankara’da çeşitli temaslarda bulunduk. Valimiz Aykut Pekmez, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız ve Adıyaman Milletvekilimiz Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekillerimiz İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak ve Yakup Taş ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk’u, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ve TOKİ Başkanımız Sayın Ömer Bulut beyi makamlarında ziyaret ederek, Adıyaman için planladığımız yatırımlarla ilgili görüşmeler gerçekleştirdik. Kültür ve Turizm Bakanımıza yaptığımız ziyarette, Nemrut Festivali, Nemrut Dağı’na raylı sistem ve Perre başta olmak üzere ilimiz için projelendirdiğimiz yatırımları el birliğiyle halkımızın hizmetine sunmak için istişarelerde bulunduk. “diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yaptıkları ziyarette ise belediyenin de destekleriyle öğrencilere yönelik deprem konusunda bilinçlendirme eğitimleri için görüş alış verişinde bulunduklarını kaydeden Kılınç, "Ayrıca ilimizde devam eden ve başlayacak olan projelerle ilgili taleplerimizi dile getirdiğimiz ziyarette, okullarımızla ilgili verimli görüşmeler gerçekleştirdik. “dedi.

Ankara temasları çerçevesinde bakanlık düzeyindeki son ziyaretlerini  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na yaptıklarını kaydeden Kılınç, "Desteğini her daim yanımızda hissettiğimiz bakanımızla, sporcu fabrikası, kenar mahallelere gençlik merkezi ve her mahalleye bir basket sahası ile 15 mahalleye halı saha projeleri başta olmak üzere şehrimizde gerçekleştireceğimiz diğer spor yatırımlarını görüştük."

-"KENTSEL DÖNÜŞÜM VE MİLLET BAHÇESİ ÇALIŞMALARINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ"

Kılınç günün son ziyaretlerinde de TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile görüştüklerini belirterek, "TOKİ Başkanımızla, ilimizde devam eden Millet Bahçesi ile kentsel dönüşüm projeleri hakkında görüşmelerde bulunduk. Belediyemiz ile birlikte yürüttüğü Millet Bahçesi ve kentsel dönüşüm çalışmalarının son aşamaya geldiğini müjdeleyen TOKİ Başkanımız ihalenin yakında yapılacağını belirtti. İlimiz için oldukça verimli geçtiğine inandığımız ziyaretlerimizde bizimle yakından ilgilenen Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a, Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve TOKİ Başkanımız Ömer Bulut’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Haber: Ramız kıymaz