Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, sürdürülen ve proje aşamasında olan hizmetleri, Adıyaman’da yaygınlaşan edebiyat, kültür ve şiirle ilgili birçok konuyu Radyo Tek’te değerlendirdi.

Yakup Tosun’un hazırlayıp-sunduğu ‘O’na Dair’ programının canlı yayın konuğu olan Başkan Kılınç, göreve geldikleri günden bu yana Adıyaman’ın değerlerine değer katacak birçok projeye destek verdiklerini söyleyerek, “Sanatçımıza, şairimize, kültürümüzün tanıtımına katkı sunan insanlarımıza sahip çıkacağımızı en başından beri söylüyoruz. Gerek yaptığımız, gerekse destek verdiğimiz programlarla da bu söylemimizi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Bu anlamda şimdiye kadar Adıyamanlı şairleri, şiir severlerle buluşturduklarını; düzenlenen ‘Kitap Günleri’yle de gerek ulusal, gerekse yerel yazarları Adıyamanlı kitapseverlerle buluşturduklarını sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, kültürel çalışmaların artarak devam edeceğini dile getirdi.

-“KÜLTÜR MERKEZİ’NİN İHALESİ KISA SÜRE İÇERİSİNDE YAPILACAK”

Program sunucusu Yakup Tosun’un sorduğu konferans salonu eksikliği üzerine yeniden söz alan Başkan Kılınç, Kültür Merkezi ihalesinin kısa süre içerisinde yapılacağını müjdeledi. Başkan Kılınç, “Geldiğimiz günden itibaren, daha önce projesi yapılmış olan Kültür Merkezi’nin projesi üzerinde yeniden çalışıp, ihaleye hazır hale getirdik. İnşallah kısa zamanda Kültür Merkezi’nin ihalesini yapacağız. Birisi 700, diğeri de 300 kişilik iki salon halinde toplam bin kişilik konferans salonunun olacağı, tiyatrosunun, sinemasının, kütüphanesinin olacağı bu ciddi projeyi hayata geçirmeyi istiyoruz” diye konuştu.

Ayrıca şehir merkezinde, çocukların ders çalışabilecekleri ve kitap okuyabilecekleri iki tane alan belirlediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, bu alanları kısa süre içerisinde düzenleyerek, çocukların hizmetine açacaklarını söyledi.

-“KİTAP OKUMAK MUTLU EDİYOR”

Programın devamında, kitap okumanın insana mutluluk hormonu salgıladığına inandığını da söyleyen Başkan Kılınç, tüm bireylere, özellikle de gençlere ve çocuklara kitap okuma tavsiyesinde bulundu.

Adıyaman Belediyesi’nin önümüzdeki süreçteki kültürel ve sosyal projeleri ve programları hakkında da bilgi veren Başkan Kılınç, “Adıyaman, insanlık tarihinin ilk yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Büyük bir zenginliğe sahibiz ve bundan dolayı çok şanslıyız. Ancak bu şansımızı gelecek nesillere aktara bilmemiz için çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şekilde yetişmelerini sağlamamız gerekiyor. Bunun için Adıyaman Belediyesi olarak çeşitli çalışmalarımız var. Bunlardan bir tanesi, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüyle görüşerek ilimizde ayda birkaç tane tiyatro oyununun sahnelenmesini sağlamak oldu. İnşallah bu ve benzeri çalışmalarımız artarak devam edecek” diye konuştu.

Programda dinleyicilere bir jest de yapan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, şiir okudu.

Editör: TE Bilişim