CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, önceki gün ulusal bir gazetede yer alan AKP Adıyaman İl Kadın Kolları üyesi bir kadının yine AK Partili bir yönetici kadın tarafından banka kartına ve cep telefonuna el koyduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu' iddialı haberine ilişkin açıklamada bulundu.

"Bu ilk yansımaları değil"

Binzet yaptığı açıklamada, Türkiye’de bu tür bir siyasi ahlaki bozulmaların daha evvelden beri olduğunu bildiklerini vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Bu ilk yansımaları değil. Fakat önemli olduğunu düşündüğümüz olay şu, hatırlarsanız geçmiş dönemde bir AK Parti’li Adıyamanlı bir milletvekili arkadaşımız Mehmet Metiner’in bir açıklaması olmuştu. Kuran-ı Kerim'i eline aldı dedi ki; 'Kuran-ı Kerim'de dostunu akrabalarını kayırmak gibi bir şey var, ilk önce biz bunları yapacağız'. Yani bu işlerden kendilerini haklı çıkardılar. CHP'nin yıllardan beri bağıra bağıra söylediği bir şey var; liyakat. Liyakat olayını atladığınız zaman bütün bunları bir torpil vasıtasıyla yapmanız lazım."

"Olaya gazetede çıkan haberle müdahil olduk"

Binzet, olaya müdahil olmalarının nedeninin bir gazete vasıtasıyla olduğunu belirterek, "Adıyaman'da ayın 19'unda bir gazeteyi açtım ve ciddi bir iddia. Arkadaşın kendisine telefon açtım, Dedim ki bu bir iddia mıdır? bununla ilgili elinde bir belge var mı?. Dedi ki, 'bu iddia değil, bu şu an savcılığa ulaşmış adli bir olay. Bu arkadaş işe alındığı için çirkin olay var. Kartının elinden alınması, kartının başkası tarafından kullanılması. Savcılık vasıtasıyla ben bunu veriyorum' dedi.

"Biz hala bunun iddia olduğundan yola çıkıyoruz"

Kararın henüz kesinleşmemiş olduğunu ifade eden Binzet, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Biz hala bunun iddia olduğundan yola çıkıyoruz çünkü kesinleşmemiş bir karar. Hukuk bunun için ne yapar? ispatı nedir? tabi ki bilmiyoruz. Çok eskiden bir laf vardı, rüşvetin belgesi mi olur? demişlerdi. Tabi bunlar çok belgelenecek şeyler değil. Ama ATM'ler var o kartın kimin elinde olduğu, o hesaptan saat kaçta kim tarafından para çekildiği, bunlar çok rahat bulunacak şeyler. Burada bu olayın oluşu da önemli değil. Bu olay şunu gösteriyor. Türkiye'de bir çürümüşlük var, ekonomik anlamda insanların sırtına binme var, bulunduğunuz pozisyonu kötüye kullanma var.AK Parti Kadınlar Kolu İl Başkanı için konuşuyorum. Siz de medya kuruluşusunuz. Siz de biliyorsunuz ki bu ilk iddia değil zaten. Ayyuka çıkmış iddialar. Savcılarımızı göreve davet ediyoruz. AK Parti’nin  üst organlarını bu konuda nedir ne değildir açıklama yapmalarını bekliyoruz. Bu açıklama yapılalı 2. gün oldu hala kimsede bir ses seda yok. Sükut ikrardan mı gelir?, sükut etmek kabullenmek midir? yoksa bir beklenti midir? bilmiyorum tabi. Ama şu an görünen o ki sükut ikrardan gelir."

"Bu çürümüşlüğe bir an önce son verilmesi gerekmektedir"

Bunun dışında da yine bir iddia konusunun olduğunu aktaran Binzet,şöyle devam etti:

"Bir olay daha var, bizim kulağımıza gelen. Bu hanımefendinin eşi, Adıyaman Abuzer Hatice Yıldırım diye bir okul var. Bu okulda normal bir öğretmen kadrosundayken hangi liyakat şartlarına göre hangi ölçülere göre Adıyaman İl Milli  Eğitim Müdürlüğünde müdür yardımcılığı yapmaya başladı. Bunda hanımefendinin AK Parti Kadınlar Kolu İl Başkanı olmasının etkisi nedir?, bu arkadaşın bu konuda yeterliliği var mıdır? Tabi bunlar bizim dışımızda İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ilgilendiren, sayın valiyi ilgilendiren konulardır ama bu çürümüşlüğe bir an önce son verilmesi gerekmektedir."

"Amacımız politik rant elde etmek değil"

Binzet, ayrıca mağdur olan kişinin belediye meclis üyesi olduğunu belirterek,  "Neresinden tutarsanız elinize geliyor. Bu kadar olmaması lazım bu işin. Olayın izleyicisi olacağız, bundan politik bir rant elde etmek değil amacımız. Bu anlamda bu şekilde olan Adıyaman’da kaç arkadaşımız var acaba. Bu arkadaşımız en cesur olanıydı, ilk taşı bu attı. Ama bundan sonra arkasında ne var, kaç kişi var. İşe alınan bu arkadaşla aralarında aile bağı olduğunu ve bahsedilen maaşın ciddi bir tutar olduğunu biliyoruz. Çok özel, çok yakın arkadaşına bunu yapan biri dışarıdan birine iş bulduysa  ve onun çalışmasını sağlıyorsa neler olacağını hiçbirimiz düşünemiyoruz."diye ifade etti.

"Bu pisliği bu çirkefliği bu rezilliği ortadan kaldırsınlar"

Konuyla ilgili araştırmalarının başladığını aktaran Binzet, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tekrar altını çizmeye çalışıyorum, bu bizim gazeteden okuyup yola çıktığımız bir iddiadır. Bizim konuyla ilgili araştırmamız ancak gazetede yayınlandıktan sonra başlamıştır. Hala iddia şeklindedir. Bu iddiaları hanımefendinin, AK Parti’nin, savcılığın kalkıp eğer yalansa, siz medya kuruluşsunuz. Gelip buraya bir açıklama yapması gerekir. Eğer sükut ikrardan doğuyorsa da savcılığı davet ediyoruz, AK Parti yönetimlerini davet ediyoruz. Bu pisliği bu çirkefliği bu rezilliği ortadan kaldırsınlar.

Adıyaman’ın adı eskiden sadece hava tahmin  raporlarında geçerdi .Şimdi kovid de patladık kovid de geçiyor. Şimdi de böyle çirkin bir olayda geçiyor. Bu Adıyaman’a yazık, Adıyaman halkına yazık . Adıyaman halkının dışarıdan algısını değiştiriyorlar, hepimizin böyle insanlar olduğunu düşündürüyorlar. Tekrar söylüyorum. AK Parti yönetimi, sayın savcılarımız bu çürümüşlüğün pisliğin ne olduğunu.. Kelimelerle ifade etmek çok zor. Bir insanın emeğini, alın terini  sırf işe aldı diye.. sormak istiyorum. Bu arkadaşımızın hayatının sonuna kadar, emekli olana kadar bu kadını beslemek gibi bir zorunluluğu mu vardı? torpille işe alınmış olabilir. Torpili yapan da kendileridir, eğer bir torpil varsa. Ama günümüzde işe alımların yöntemi bu. Bu da büyük ihtimalle onlardan biri. Çünkü liyakatle işe alınmış  bir arkadaşımız olsaydı hiç kimseye götürüp kartını teslim etmezdi. Demek ki bizim bilmediğimiz perdenin arkasında oynanan bir dolu olay var. İnşallah perde açılacak ve tüm bunlar ortaya çıkacak."

Kaynak:PHA