DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kültür, Sanat Politikaları Başkanı Münevver Helün Fırat, Kahta ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fırat, beraberinde DEVA Partisi Kahta İlçe Başkanı Şükrü Turanlı, Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan ile Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Turanlı Zorlu’yu ziraat ederek tarımsal ve hayvansal çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burada bir açıklama yapan Kültür, Sanat Politikaları Başkanı Fırat, özellikle son günlerde gündemde bulunan tütün çiftçilerinin sıkıntılarına ilişkin şu ifadeleri kullandı; “Tütün konusu hala çözülemeyen ve kentin ekonomik durumun direkt olarak etkileyen bir sorun. Geçtiğimiz günlerde çiftçiler Ege Bölgesi İzmir menşeli tütün için alıcı firmalar ile önceden bir anlaşmaları olmasına rağmen çiftçileri tehdit etmeye devam ediyor. Tütün için kilogramı 19 TL’den yapılan bir anlaşma olmasına rağmen çiftçileri arayarak fiyatı 13 TL’ye kadar düşürmek için tehdit diliyle çiftçilerin emeği ve çalışmaları yok sayılmakta. O gün yetkililer tarafından verilen sözler olmasına rağmen hala sorunun devam ediyor olması; tütünü ve çiftçisini nasıl konumlandırılmak istendiği açıkça gözler önüne seriliyor. Biz daha önce de söylediğimiz gibi her şehre kendi tarımsal ürününü üretmesi ve daha iyi ekonomik girdi nasıl sağlanır onun için çalışacağız. Bugün Adıyaman başta olmak Türkiye’nin 81 ilinde tütün üzerinden geçimini sağlayana 100 binlerce vatandaşımız bulunmakta. Tütün bu yüzden ayrıca önemli üzerinde durulması gereken bir ürün. Biz bu tür şeyleri yasaklamak ya da yok saymak yerine daha iyisi için günbegün çaba sarf edeceğiz. Ben bir parantez açmak istiyorum; Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Turanlı Zorlu’ya bu tür sorunların çözümü için gösterdiği çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. Bugün bunları konuşabiliyorsak sorunların varlığından bahsediyorsak Başkanımız sayesindedir. Ben misafirperverliğinden ötürü kendisine teşekkür ediyorum.”

Başkan Turanlı ise açıklamasında; “DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Münevver Helün Fırat, Kahta İlçe Başkanı Şükrü Turanlı, Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan odamızı ziyaret ettiler. Çiftçilerimizin sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Bu ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim