Doğum: Silifke-1950
Kentimizin yetiştirdiği ilim adamlarından olan Mustafa Karaduman 1950 Silifke’de doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Silifke’de tamamladı. Yüksek öğrenime İstanbul Teknik Üniversitesinde devam etti.

1972 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu.

31 Mart 1973 yılında Sakarya Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği bölümünde asistan olarak göreve başladı. Asistanlığı esnasında ülkemizin önemli akademisyenlerinden Prof. Vakkas AYKURT, Doç.Dr.Tekin ÖZBEK, Prof.Dr.Tevfik Seno ARDA hocaları ile birlikte çalıştı.

1976 Yılında bir yıl süre ile Almanya DARMSTADT Teknik Üniversitesinde araştırma ve inceleme faaliyetlerine katıldı. 1981 yılında doçent,1989 yılında profesör ünvanını aldı.
Ülkenin en sıkıntılı dönemlerinden biri olan 1979-1981 Yıllarında İmar İskân Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.
1983 yılında vekâleten, 1994-1996 yıllarında asaleten Selçuk Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulundu. Ayrıca üniversitenin çeşitli birimlerinde yönetici, yönetim kurulu üyeliği, doçentlik ve profesörlük jüri üyeliği gibi birçok görevde bulundu. Halen Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Başkanı olarak görevimi sürdürmektedir.
Evli olup dört çocuğu ve dokuz torunu vardır.
Ülkemizde birçok Fakülte’de branşıyla ilgili yazmış olduğu “Yapı Statiği”, “Çelik Yapılar” ve “Uygulamalı Mekanik ve Mukavemet” kitapları kaynak ve ders kitabı olarak kullanılmaktadır.

Görüntünün olası içeriği: Rifat Karaduman