Prf.Dr.Ata ATUN

Tüm Makaleleri

Prf.Dr.Ata ATUN

köşe yazarı

Akdeniz’de Politik Değişiklikler

Balkanlar, Kuzey Doğu Afrika, Orta Doğu, Türk Devletleri sınırları içinde bölgesel güç ve lider devlet konumuna yükselmemiz, bölgedeki dengeleri değiştirdi

60 Yıllık Yanlış Düzeltilmeli

BM. yapılan bir yanlış, alınan hatalı bir karar, maalesef Kıbrıs Türklerini dünyadan koparmaya ve olumsuz etkilemeye devam etmekte.

Yanlış Strateji, Yanlış Başlangıç

AB ve başta ABD olmak üzere Kıbrıs konusuna ilgi duyan devletler, Kıbrıs konusundaki beklentilerini çok düşük tutuyorlar.

Müzakerelerin İçeriği Değişir mi?

Güya Kıbrıs Türklerine yönelik, uluslararası hukuka aykırı olarak 1964 ve 1975 yıllarında gasp ettikleri haklarımızın bir kısmını iade eden bir açılım yaptı.

Soğuk Savaş Kızışıyor

AMERİKA Birleşik Devletleri (ABD) Hükümeti, 2023 yılında Rusya-Ukrayna çatışmasını gerekçe göstererek Rusya Federasyonuna ambargo uyguladı

Küresel Güç Değişikliği Başladı  

Bu dönemler, dünyanın güçlü devletlerinin veya da güçlü finans devlerinin kendileri için belirledikleri gelecek planlarına ve çıkar hedeflerine göre şekillendirildi.

Dost musunuz Düşman mı?

Sözde “Rojava Özerk Yönetimi”nin ABD’nin ve Atlantik Paktının desteği ile haklarının güvence altına alınması, korunması ve tanınması için çalışmalar başlatıyor.

AB’de Anlaşmazlıklar Devri

Bilindiği üzere İngiliz halkının homurdanmasından sonra, Avro bölgesine girmeyerek, Şengen bölgesi dışında kalmak kaydı ile AB üyeliğini devam ettiren İngiltere AB’den ayrılmıştı.

AB-Türkiye İlişkilerinde Yeni Aşama

Avrupa Birliği ile Türkiye’nin ilişkilerinin son gelişmelerden sonra farklı bir aşamaya, yeni bir yola girdiği anlaşılıyor.

Özeleştiri Zamanı Geldi

Rum temsilciler Meclisinde çoğunluğu elinde tutan muhafazakâr Demokratik Seferberlik Partisi’ni (DİSİ), yandaşları olan sağcı partileri ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulis’i yerden yere vuruyor.

Popup Beyaz.Net