Suat TEKİN

Tüm Makaleleri

Suat TEKİN

Yazar

KARADAĞ DEPREM KONUTLARI

Bir vesileyle Karadağ deprem konutlarını ziyaret ettim. Yıllar önce buralarda ağaçlandırma çalışması yapmış biri olarak eski halini bildiğimden şaşırmadım.

ADIYAMAN ULU CAMİ

Ayakkabı boyacıları 'Ulu Camii’n avlu duvarı dibindeki kaldırımda otururlardı. Tuvaletin giriş kapısıyla cami giriş kapısı arasında müşteri beklerlerdi .

Temizlenmiş kılçıkları şehrin…

Haydarlı meşeliğinden başlar iniş. Bej mermerlere kara bir yılan gibi uzanan asfalttan gittikçe yeşilden maviye kayar renkler

Yıkılan binalarının yerine yenisini dikmeyin

Şehirler ortak yaşam alanı. Temiz hava ve suya ihtiyaç var. Yağışların yüzeysel akışa geçmesini önlemek, toprağa sızmasını sağlamak zorundayız.

İnovasyon diye bir şey var...

Adıyaman çiftçisi nar ve bademde karar kıldığında, buğday ve arpadan kalan tecrübeyle alıcıların ayağına gelmesini bekledi.

Adıyaman, İl olduğu 1954'ten bu yana en ciddi sınavını veriyor.

Kaybolan mimari dokusuyla birlikte çok ciddi sosyal ve kültürel kayıplarla karşı karşıya.

BİNA YAPIMINDA ZEMİN ÖNEMLİDİR

dört arkadaş bana itibar ettiler, o arsadan vazgeçtik, menfezden 150 metre uzak ta, batıya uzanan parseli aldık.

İyilikten vazmı geçelim?

Kötüler kazanıyor diye iyilikten vaz mı geçelim, sorup durmaktan usandım kendime. İnsansız bir yer olsa da orada yaşasak diye düşünmeye başladım artık

ERDEMLİ BİRİ, MEHMET ERDEM

Adıyaman siyasetinin en doğru seçimiydi Sn. Mehmet Erdem. Eğer Adıyaman siyasetinin bir kronolojisi yapılacaksa Sn. Mehmet Erdem ilk sıraya oturacak isim.

Popup Beyaz.Net