Urfa Eski Belediye Başkanı, Refah Partisi eski milletvekili İbrahim Halik Çelik'in Dr. Burhan Vural'ın vefatı üzerine kaleme aldığı yazı. Genç kuşakların pek tanımadığı ama Urfa'nın gerçek anlamda bir değeri olan Dr. Burhan Vural ile ilgili güzel bir yazı. Halil Çelik abimin özelden gönderdiği yazıyı izniyle yayınlıyorum. Allah rahmet etsin

Bir Urfa Sevdalısı Daha Hakka Yürüdü

Rahmetli Dr. Burhan Vural’ın vefatı içimi yaktı.

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Güzel insan , vefalı dost , iyi bir aile reisi Burhan abim mesleğini resimle ve musikiyle taçlandırırdı. O doğru yaşadı ve dürüstçe Hakka yürüdü. Rahmetli Burhan abi ile dostluğumuz 1973 lı yıllara dayanır. O sağlık müdürlüğünde doktor , ben de köyde er öğretmen iken Külaflı köyünde tanıştık. Ben Halk Eğitimi Başkanı , Belediye Başkanı ve milletvekili oldum o benim her zaman dürüst bir abim olarak kaldı. Onunla bir ay olmadı son görüşmemiz ve dün gibi dostluğumuz hala o eski sıcaklığıyla devam ederdi.

Onu abi olarak bellemiş o da beni kardeşi olarak. Bey Kapısı Remziye Erseven sağlık merkezinde iki güzel insan hizmet etmişti Urfa’mıza. Hattat Dr. Münip Görgün ve Ressam Dr. Burhan Vural. Önce Münib’ı , şimdi de Burhan’ı yolculadık öte aleme. Münip halkın üstüne yağan bir yağmur gibi idi. Bazen gök gürültülü yağardı. İçinde kötülük taşımayan yağmur getiren fırtına gibi eserdi de bazen.

Burhan abi ise, mantıklı bir delil gibi belirirdi hastanın karşısında. İyi tanımayanlar onu çok sert biri sanırdı. Oysa dünya tatmış hoş sohbet tam bir Urfa beyefendisi idi. Karakoyun deresini yanını tam bir cennet bahçesine çevirmişlerdi rahmetliler. Keşke yıkılmadan kalsaydı bu Aziz mekanlar. Her ikiside senelerce rahmetli Ahmet Erseven’in eşi Remziye Erseven’in adına Urfa Belediyesine yapıp hediye ettiği sağlık merkezinde ; gariban halkımıza vefa ve cefa ile senelerce şifa dağıtılar o hazik elleriyle hizmet ettiler.

Her ikisini de rahmetle yad ediyorum. Yapan Ahmet Erseven ve eşi Remziye hanımın ve dostlarımın Ruhları şad olsun. Hizmetleri asla unutulmayacaktır bu vefalı eskimez dostlarımın .

Bizi bu alemde yetim bırakıp tek tek gidiyorlar ahiret alemine.

Başta Burhan abinin kederli ailesine , tüm dost ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

İnna Lilahi ve İnna İleyhi Raciün.

I. H. Çelik

(Eskimez dostu)