Başkan Ocak ‘herkes bir engelli adayıdır’

Uygar görme engelliler derneği genel başkanı Feyaz Ocak Gapolay gazetesi Orhangazi muhabiri Fatma Gündoğan’a verdiği röportajda ‘ herkes bir engelli adayıdır’ diyerek, engellilerin sorunlarına duyarlılık gösterilmesini istedi.

Fatma Gündoğan siz GAP olay okurları için sordu:

         -Feyaz bey sizi ve derneğinizi taniyabilirmiyiz?

               -1996 Yılında kurulan Uygar Görme  Engelliler Bursa Genel Merkezi Baskanıyım,36 kişilik yönetim var. Yönetim kurulu, sırasıyla söyle, Genel Baskan : Feyaz Ocak , Vedat Uzun , Kürşad Aktaş , Yavuz Özel , Zekeriya Tas ,Hasan Hüseyin Kutlu , Recep Maral , Nuray Durmaz  arkadaşlarımızdan oluşmaktadır.

           Derneğinizdeki projeler ve aktiviteleri ögrenebilirmiyiz?

                    -Genel Merkezimizin dört şubemiz var, Ankara, Kahramanmaraş, İstanbul, Yalova’da toplam 1150 üyemizle uyum içinde birlik içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 Dernek olarak Spor kulübümüz var, bizlere bağlı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önemli günlerde dernek binamızda kutlamalar yapıyoruz. İhtiyaç sahiplerine erzak ve ikinci el kıyafet yardımında bulunuyoruz. Bizlere yapılan yardımları doğru yerlere ve doğru kişilere ulaştırmak için titizlikle uğraşıyoruz.

                 -Başkanım  gençlere STK `lar da  sanat ve kültür  faaliyetleri hakkındaki önerileriniz nedir ?

                              -Aktif okumalarını, derneklere katılsınlar, faydalı olmalarını, ziyaretlerde bulunmalarını istiyorum. Engellilerin yasamdaki zorlukları  görüp, tanıyıp herkesin elinden geleni yapması, her şey maddiyat değil , sevgi ve hoşgörü tüm engelleri ortadan kaldırmak için  yeterli bir enerji .Herkes bir engelli adayıdır  unutulmamalıdır.

                     - Çocuklarımız ve gençlerimize  vereceğiniz mesaj nedir?

                              -Doğru ve dürüst olsunlar, vatanımıza, milletimize hayırlı, yararlı bir insan olmalarını diliyorum. İleride gençleri sosyal yasama hazırlamaları, uyum sağlamaları için yanlarında olup eşlik etmelerini çok istiyoruz . Bizlere E-Mail : [email protected]  ulaşabilirsiniz

 -Son olarak GAPOLAY Gazetesi  takipçilerimize ve okurlarımıza ne söylemek istersiniz ?

      -Öncelikle Fatma hanim ziyaretinizden ve röportajınızda bizlere yer verdiğiniz için size  çok teşekkür ediyoruz ben ve yönetimim adına. GAP olay Gazetesi sahibi ve yönetimine, yazarları okur ve takipçilerine sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Bizlerde takip ederek abone olacağız, doğru haber belgelenmek için, her daim başarılar diliyorum.

 Genel Başkanımız Feyaz Ocak beyefendiye konuğum olduğu için , beni kırmadıkları icin, makamlarında yaptığımız ziyaretimizde misafir perverlikleri ve verdikleri bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Ben ve arkadaşlarımla her daim yanlarında olacağımızı söyledim, Sevgilerimle.

         -  SEVGIYLE VE MÜZIKLE    KALIN.

Editör: TE Bilişim