Milli Sporcu ve Hakem Kemal Sevmez

‘SANAT VE KÜLTÜRÜ OLMAYAN TOPLUM YOK OLUR’

Türkiye kick boks ,Wushu federasyonu ,Budakido  Türkiye milli takım antrenör ve hakemi kemal Sevmez ‘SANAT VE KÜLTÜRÜ OLMAYAN TOPLUM YOK OLUR’ dedi.

Gazetemiz Osmangazi muhabiri Fatma Gündoğdu’ya röportaj veren milli sporcu kemal Sevmez gençlere çağrıda bulunarak spor ve kültürel faaliyetlere katılım sağlamalarını istedi.

İşte Fatma Gündoğdu’nun röportajı

                     -Hoş geldiniz sohbetimize kemal bey, sizi taniyabilirmiyiz?

                   -Ben Kemal  Sevmez 1969 Tokat Tekke Yeniköy doğumluyum ve 3 çocuk babasıyım, evliyim İzmir’de yaşadım.

      Şu an ailevi nedenlerden dolayı  Bursa’da yaşamaktayım. Türkiye’nin birçok illerinde spor antrenörlüğü -spor koordinatörlüğü kulüp başkanlığı   ve Türkiye milli takımlarında antrenör, millî sporcu  ,milli hakem  ulusal ve uluslararası  yarışma ve spor müsabakalarına katilim sağladım. Türkiye kick boks ,Wushu federasyonu ,Budakido  Türkiye milli takim antrenör ve hakemlik yapıyorum. Siyah kuşak 3 dam millî sporcu olarak Avrupa şampiyonu 5 dan siyah kuşak sporcuyum.

                         -Hangi sivil toplum örgütlerinde görevleriniz var bilgi verirmisiniz?

   

                  - Bursa  İlahiyat Gençlik Ve spor kulübü  derneği, Bursa Figh  club ,Bursa Diyanet  Gençlik ve  Spor Kulübü Derneği ,Profesyonel  Fight  Club başkanlık  yapmaktayım.

                        -  Kemal bey gençlere sanat ve spor faaliyetleri için neler önerirsiniz?

Sanat ve kültür faaliyetlerine her gencimizin her ferdimizin en az bir faaliyette bulunmasını isterim sanat ve kültür bilgisinden yoksun bir toplum yok olmaya mahkûmdur. Bir toplumun gelişmişlik düzeyi bunlarla bir nevi ölçülür. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz bir sözü var onu hatırlatmak isterim ‘SANATSIZ KALAN TOPLUMUN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR’ spor hem beden aynı zamanda ruhen insanı güçlendirir kuvvetlendirir. Gençlerimize çağrım boş sayılabilecek vakitlerini spor salonlarında, kütüphanelerde geçirsinler.

                      -Kültür sanat sporun desteklenmesi icin fikirleriniz nelerdir?

               -Kültür sanat sporun desteklenmesi için öncelikle devletimizin ve STK `larin bir cok birimlerde çocuk ve gençlerimize yönelik projeler üretilip desteklenmelidir. Ailelerin doğru yönlendirmeleri ve desteklemeleri ve çocuklarının yanında olmalarinida istiyoruz.

Çocuklarının okulla ilgili aktivitelerini takip ederken diğer taraftan bir spor branşı ile mutlaka ilgilenmeleri için çocuklarını bir program dahilinde spora dahil etmelidirler.

                    

                        -Kemal hocam çocuk ve gençlere vermek istediğiniz en önemli mesaj nedir ?

              -Çocuk ve gençlere verebileceğim en önemli mesaj, azim sabır özgüven ahlaklı dürüst çalışkan olmak ülkemizi en iyi şekilde sahiplenmek ve temsil etmek olmalıdır hedefimiz.  Yine Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü burada hatırlatma gereği duyuyorum ‘BEN SPORCUNUN ZEKİ, ÇEVİK OLMASININ YANI SIRA AHLAKLISINI SEVERİM’ demiştir. Gençler eğitim sürelerinde hem bedenlerini hemde ahlaklarını olgunlaştırmalı, bunun için çaba göstermelidir.

                          -Spora başlamak için belirli bir yas varmidir?

              -Spora başlama yaşı tabikî vardır uzmanlar, antrenörler kulüp  başkanları beden eğitimi  öğretmenleri tarafından bilimsel olarak hangi spor branşında daha başarılı olabilir diye tarama ve yönlendirme yapılarak doğru sonuçlar çıkartarak yönlendirme yapılır.  

                                     -Röportajımızda ,son olarak GAPOLAY Gazetesi okurları ve takipçilerine ne söylemek istersiniz.?

                      -Gapolay gazetesi okurlarına ve kıymetli yazarlarımıza sevgiler ve saygılarımı sunuyorum, islerinizde kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Fatma Gündogdu hanımefendiye bu güzel söyleşiden dolayı teşekkür ediyorum, keyif aldım umarım okurlarımızda sohbetimizden feyz almalarını diliyorum.

                             -Kıymetli konuğum  KEMAL SEVMEZ  beyefendiyle güzel ve bilgilendirici, gençlerimize verdiği değerli mesajlardan dolayı mutlu olduk, bize zamanlarından ayırdıkları için çok çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarında basariler diliyorum, sevgiler.  SEVGIYLE VE MÜZIKLE   KALIN