Öznur Çalık TBMM ve Malatya için yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi ‘ AK Parti iktidarıyla birlikte, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 81 il’e ve Türkiye’deki 1000’e yakın ilçemizde çok önemli yatırımlar yaptık. Nereye gidersek, hangi ile ya da ilçeye gidersek her yerde AK Parti’nin hizmetlerini görüyoruz. Bunlardan bir tanesi benim ilim, benim sevdam Malatya. 20 yıldır Malatya’ya Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İl başkanlarımızla, milletvekillerimizle, görev alan arkadaşlarımızla, AK Parti teşkilatlarımızla ve seçilmiş tüm arkadaşlarımızla, meclis üyelerimiz ve medya mensubu arkadaşlarımızla da hep birlikte, eksiklerimizi belirler onu çözmek için, yatırımlar almak için mücadele ederiz. Şuanda Malatya’ya 40 milyarı aşkın yatırımı getirmiş bulunmaktayız. Ve çok önemli kazanımlar sağladık. Şuan Malatya’nın güney şehir bağlantısı tamamlanmış durumda. Adıyaman’a giderken Erkenek Tünelini tamamladık. Malatya Kuzey bağlantısı Malatya-Sivas yoluyla tamamlandı. Doğu bağlantısı Elazığ-Kömürhan köprüsü bağlantısı tamamlandı. İl ve ilçe bağlantı yollarımız tamamlanmış vaziyette. Eksik olanları da tamamlıyoruz. Malatya Sanayi Bölgesi, Organize Sanayi, Arıtma Tesisini, kamulaştırma bedellerini hepsini tamamladık, devam ediyoruz.

‘Malatya sağlıkta Dünya’da söz sahibi ’

En önemli yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Milli eğitim Bakanlığıyla beraber anaokulundan liseye kadar 1.6 milyar kadar önemli yatırımlarımızı almış vaziyetteyiz. Malatya sağlıkta Türkiye’de de Dünya’da da söz sahibi bir şehir. Sağlık turizminin başkenti diyoruz. Turgut Özal araştırma hastanemizde kıymetli hocamız Sezai Yılmaz ve ekip arkadaşlarının adını hem Türkiye’ye hem de Dünya’ya duyurmuş vaziyette, Yine orda kurmuş olduğumuz Onkoloji Hastanemiz yapmış olduğumuz önemli yatırımlardan. Üniversitemiz 2.Tıp Fakültemizle beraber hem sağlık hem eğitim alanında çok önemli yatırımlar yaptık.

‘önemli destekler hizmetler aldık’

Yani; alt yapı olarak, sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, tarımda çok önemli destekler aldık. Desteklerimizi tamamladık. Barajların açılışına vesile olduk. Kayısıyı Toprak mahsullerinin alımına vesile olduk. Ve şuanda kayısı çok güzel para ediyor. Her alanda Malatya’mıza elimizden gelen tüm desteği verdik. Ve bunları yaparken Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, AK Parti sayesinde, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, teşkilatımızla, Malatya sevdalılarıyla birlikte ve birçok konuda medya mensubu arkadaşların bizlere önerileriyle hayat bulmuş yatırımlarımızı Malatya’ya kazandırdık. Kızılay’ın şuanda yapmış olduğu çok önemli lojistik merkezi Malatya’ya kazandırılmış durumda.

KIYMAZ ‘Malatya bölgenin lider kenti’

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Malatya bizim annemizin babamızın atamızın vilayeti diyerek şunları söyledi

Adıyaman 1954 yılına kadar Malatya’ya bağlı bir ilçeydi. İdari olarak ayrıldık fakat coğrafi ve gönül birlığımız, tarih birliğimiz, kader birliğimiz devam ediyor. Malatya bölgesinde her alanda yükselişi ile örnek bir kent.  Bölgenin adeta bir lider kenti. Doğu Anadolu’da batının Bursa’sı Denizli’si. Bir çok alanda göç alan, yatırım alan ve hızlı gelişen bir il. Öznur Çalık gibi siyasette duayen bir hanım efendinin tecrübesi, yerel yönetimlerde Selahattin Gürkan gibi deneyimli siyasilerin olması Malatya için bir kazançtır.

Çalışmalarınızı takdir ediyoruz, şahsınızda mesai arkadaşlarınıza sizlere teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Haber: GAP olay