Şair Gülten Kara Ateş ‘Vaz geçmeyin başarırsınız’

Bursa sanat ailesinin değerli üyelerinden ressam-şair Gülten Kara Ateş GAP olay gazetesinden Fatma Gündoğan’a verdiği röportajda gençlerin Resim ve Şiir faaliyetlerinden geri durmadan uğraşmalarını vazgeçmemelerini ve mutlaka başaracaklarını söyledi.

İşte Fatma Gündoğan Şair ve yorumcu Gülten Kara Ateşle söyleşisi:

       Gülten hanim merhaba, röportaj için bize zaman ayirdiniz teşekkür ederim, sizi taniyabilirmiyiz?

       - Umutların çiçek açtığı bir bahar ayında Ankara´da doğdum. Memur bir ailenin yedinci çocuğun en büyüğü olarak hayata biraz erken atılanlardanım.12 Yaşında başladığım atletizm sporunda milli takıma kadar yükseldim. BAĞ-KUR Genel Müdürlüğü’nde memur olarak başladım çalışma hayatıma. Sonra sınavla Ziraat Bankasında 1987 yılında Bursa’da göreve başladım. Çalışırken Artı Sanat merkezinde resim kurslarına devam ettim. Üç karma resim sergim oldu. Emekliye ayrıldım benim icin yeni bir dönem başladı.

           - Tahsil hayatiniz ve meşguliyetlerinizi ögrenebilirmiyiz ?

         İlkokul 4 sınıftan itibaren okulun bütün etkinliklerinde şiir okudum, yorum yaptım. Temiz bir sayfa açmak istedim ikinci baharımda. Güzel bir tablo çizdim bir hayal kurdum dünyamda üstelik hayatin çok çilesini gördüm, hayatim kendi düzeninde giderken kendimde gördüğüm eksik bir şeyleri fark ettim. Adeta yıllarda kulağıma fısıldıyordu şiir yaz diyordu. BU alanda ilerlemeye başladım bir çok derneklerde şiir dinletilerinde hem seçkin şiirleri yorumladım hem sunum yaptım. Bana ben olduğumu öğreten şiirleri yazmaya devam ettim. Her bir şiirim yaşamımdan ve yaşanmışlıklardan kesitleri duygu ve hislerimin tercümanı olmasıyla dizelerde yer almıştır mısralardan şiir olarak yorumlayıp paylaşıyorum sanatseverlerle.

l      

                  - Resim sanatının haricinde başka uğraşılarınız var mi ?

                    Değişen şu dünyada kalplere sevgiyi aşkı ekmek istedim büyüsün çoğalsın diye daima sevgiyi sulayalım filizlensin  ve ruhumuzu besleyelim. Şiirin dışında uluslararası atletizm hakemliği yapmaktayım, iki senedir Fatma Gündoğdu şefliği ve başkanlığındaki, Fevki Ala Türk Müziği Eğitim Ve Kültür Sanat Derneğinde yönetiminde genel sekreter olarak yer almaktayım konserlerimizde sunuculuk yapıyorum. Aktif görevlerimi yaşamın ve enerjisiyle sürdürmekteyim.           

-Gülten hanim gençlere resim sanatı ve kültür faaliyetleri için neler önerirsiniz ?

       Gençlere tavsiyem resim sanatında yeteneğindeki olmasa dahi herkes resim yapabilir, vazgeçmeyin.

 -Kültür sanatın desteklenmesi için neler önerirsiniz?

          -Sanat dernekleriyle, sanat faaliyetleriyle aktif olan STK lara katılmalarını sosyalleşmelerini gerektiğini inanıyorum.

      -GAPOLAY Gazetesi okurları için son olarak neler söylemek istersiniz ?

            -GAPOLAY Gazetesini inceledim okudum, muhteşem bir yönetim değerli yazarlarımız ve de üyelerin ne kadar seçici olduklarını gördüm, bende üye olup takip edeceğim. Doğru bilgilenmek icin. Gapolay Gazetesine üye olmalarını yazı ve makaleleri var ise paylaşmalarını, yorum yapmalarını öneriyorum okurlara. Yazarımız Fatma Gündoğdu hanımefendiye benimle yaptığı keyifli röportajdan dolayı teşekkür ediyorum, kolaylıklar diliyorum tüm gazete yazarlarına saygı ve sevgilerimi yolluyorum. Gülten Kara Ateş son cümlesinde tüm okurlarına, sevgiyle kalın en çokta askla kalın mesajını yolluyor.   

Sevgiyle Ve Müzikle Kalin  

 SEVGILERIMLE