Tarihçi Doç. Dr.Sezai Balcı ile Prof.Dr. Mustafa Balcıoğlu ikilisi tarafından Başbakanlık Osmanlı Arşivi'ndeki belgelerin gün yüzüne çıkartılmasıyla hazırlanan "Rothschildler ve Osmanlı İmparatorluğu"

başlıklı çalışmada, Yahudi kökenli Rothschild Ailesi'nin Osmanlı padişahları ile olan gizli ilişkileri ortaya çıktı.

Kitapta 2'nci Abdülhamid zamanında Rothschildler’in Filistin’de koloniler kurdukları, Abdülhamid’in Filistin’de yaşayan yerli ve yabancı Yahudilerin toprak satın almalarına izin verdiği belgelerle ortaya konuluyor.

Abdülhamit döneminde, 5 Mart 1883'de çıkarılan yeni kanun başka ülke topraklarında yaşayan Yahudilerin Osmanlı topraklarında taşınmaz mal satın almalarını yasakladığı doğrudur. Ama şimdi aldatmacaya dikkat edin!.. Osmanlı vatandaşı olan Yahudilere herhangi bir yasak getirmiyordu. Bu nedenle de yerli Yahudilere Siyonist örgütlerce para verilerek bölgede toprak satın alması sağlanıyordu. Abdülhamit döneminde Filistin'de Yahudi nüfusu göçlerle 16 kat artmıştır.

Abdülhamit’e iki kere faizle borç para veren Rothschildler Ailesi de 5 Mart 1883’te çıkartılan kanuna rağmen Filistin’de 300.000 dönüm toprak satın almıştır. Peki kanun ne oldu?.. Kanunu boş ver, borç alan emir de alır…

Alper Aksoy

Bir şunu diyen bir yazı 'ROTHSCHILDLER ve OSMANLI IMPARATORLUĞU Yahudi kökenli ĐOC Dr Sezai Balc Prof.Dr. Mustafa Balcodlu hschild Ailesi'nin smanlı padişahları ile olan gizli ilişkilerine ışık tutuluyor. 9t れ' görseli olabilir