Adıyaman Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mustafa Kutlu, "Bütün dünyada tedbirlere uyulmazsa yada izolasyon konusunu ciddiye almazsak bu günler bizim hasta sayısı açısından iyi günlerimiz olarak değerlendirilebilir."dedi.

Adıyaman Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mustafa Kutlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında açıklamalarda bulundu.

Kutlu, yapmış olduğu açıklamada, "Bilim kurulu olarak nitelendirilen yer, Sağlık Bakanlığı'nın üniversite hocalarını bir araya getirerek danışmanlık aldığı hocalar."dedi.

Hastalık sayısının gün geçtikçe katlanarak arttığına değinen Kutlu, şunları ifade etti:

"Maalesef hastalık sayısı gün geçtikçe katlanarak artıyor. Bütün dünyada tedbirlere uyulmazsa yada izolasyon konusunu ciddiye almazsak bu günler bizim hasta sayısı açısından iyi günlerimiz olarak değerlendirilebilir. Biz bu kapsamda ne yapalım da koronavirüs bulaşma zincirini kırabilmek için 15 gün bir birbirimizle olan ilişkimizi kesebiliriz diye düşünmemiz lazım. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın dışarı çıkmaması ve yapılan uyarıları dikkate almasında fayda var. Özellikle temizlik ve el yıkanması konusunda daha titiz olmamız gerekiyor."


Kaynak:PHA