Ahmet Aydın basın açıklamasıyla duyurduğu ihale ile ilgili şu açıklamayı yaptı

300 YATAKLI KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTANESİ'NİN YAPIM İHALESİ MART’TA YAPILACAKTIR

'..İlimiz ve ilçelerimizde genelinde sağlık alanında yapılan yatırımlar ve atılan adımlar AK Parti iktidarı döneminde adeta şahlanmış ve tarihte görülmemiş bir şekilde katlanarak devam etmektedir. Adıyaman özellikle sağlık alanında son on sekiz yılda yapılan yatırımlarla her geçen gün bölgesinde gıpta ile bakılanı bir noktada olmaya devam etmektedir.

Her zaman ve her alanda olduğu gibi, özellikle sağlık hizmetleri kapsamında milletvekili arkadaşlarımızla beraber takip ve gayretlerimiz olanca hızıyla devam etmektedir. Adıyamanımızın ve ilçelerinin sağlık yatırımlarıyla beraber, her türlü gereksiniminin giderilmesi noktasında çalışmalarımızı sürdürmekte, projelerin hızlandırılmasının ve tüm gereksinimlerinin karşılanması hususunda da hızla sonuç almaktayız.

Bu vesileyle saygıdeğer hemşerilerimle ilimiz için büyük önem arz eden bir yatırımın daha kazandırılması noktasında sevincimi paylaşmak isterim.

            Yapım ihalesi 9 Mart 2020 yılında yapılacak olan;

55 Dönümlük arazi üzerinde kurulacak 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 4 farklı binadan oluşan bir sağlık kompleksi olarak inşa edilecektir. 53 dönümlük bitişik parseldeki 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile fiziksel olarak birleşerek toplamda 108 dönümlük alanda hizmet verecektir. Yeni yapılacak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 73.000 m2, Eğitim ve Araştırma Hastanesi 81.000 m2 olmak üzere her iki hastane toplamda 154.000 m2 kapalı alana sahip olacaktır.  Hastanemiz modern mimarinin yanı sıra, üzerinde helikopter pistinin de bulunacağı sismik (deprem) izolatörlü bina olacak şekilde, en gelişmiş teknolojiyle donatılacaktır.

ADIYAMAN'A DEV YATIRIM

Ana bina, bodrum ve zemine ek olarak 8 kat olarak inşa edilecek olup; 165’i kapalı, 435’i açık olmak üzere 600 araçlık otopark, 8 adet Hasta Yatak Servisi, Perinatal (Riskli Gebelik) Servisi, Görüntüleme Ünitesi, Poliklinikler, Acil Servis, Endoskopi, Tüp Bebek Merkezi, Genetik Hastalıklar Merkezi, Transfüzyon Merkezi, TPN Ünitesi ile sadece ilimize değil çevre illerden de gelecek hastalara en üst seviyede sağlık hizmeti sunulacaktır. Ayrıca 300 yatak kapasiteli hizmet binası, 360 yatağa kadar arttırılabilecek şekilde projelendirilmiştir. 

            Yeni yapılacak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde, 12 yatak Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi, 12 yatak Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi, 50 Kuvözlü Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, 5 Yatak kapasiteli Acil Servis Yoğun Bakımı olmak üzere toplam 79  yoğun bakım yatağına ilaveten 6 adet Genel Ameliyathane, 2 adet Sezaryen Ameliyathane, 1 adet Acil Ameliyathane, 1 adet Günlük Ameliyathane olmak üzere, 10 Ameliyathane ile hizmet verilecektir.

             Yeni hastanemizde, Türkiye’de az sayıda bulunan Onkoloji Merkezi de ayrı bir bina olarak inşa edilecek olup; 12 yataklı servisiyle kemoterapiye ek olarak radyoterapi (ışın tedavisi) de yapılabilecektir. Yine Türkiye’de sayılı devlet hastanesinde bulunan tüp bebek merkezinin hizmete girmesiyle, il dışından tedavi olmak için birçok hasta ilimize gelecektir. Bu büyük yatırımın tamamlanmasıyla; Çocuk izlem merkezi, tıp fakültesi öğrencilerinin eğitim göreceği morfoloji binası, kreş gibi sosyal alanları da içerisinde barındıran modern bir sağlık kompleksi ilimize kazandırılarak, hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır.

Adıyamanlı hemşerilerimizin sağlık hizmetlerinden en modern, hızlı ve kaliteli bir şekilde yararlanması için her daim seferber olmaya devam edeceğiz. 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin yapım ihalesinin şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum. Çok yüksek bir maliyeti bulacak bu dev yatırımda desteklerini ve emeklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin KOCA’ya, tüm milletvekilli arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım.

Haber:R.Kıymaz