Bu yıl yağan yağışlar nedeniyle su debinin yükselmesi ile 3 bin yılda oluşan ve yaklaşık 80 adanın bulunduğu baraj gölünde adacıklar yüzer durumda baraj gölü kıyısında çöp atıkları ve moloz yığını nedeniyle oluşan çevre kirliliğinden dolayı çat barajında bulunan pullu sazan ve siyah balık türleri ölüyor.

Baraj gölünde oluşan çevre kirliliği ve çöp yığınları ve ölen balıklar nedeniyle turizm canlılığını kaybettiğini belirten Çelikhan Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mehmet Dağdeviren, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Geçen yıllarda birçok vatandaşımız baraj kenarında etrafa atılan bu bilinçsizce çöpler yüzünden artık kimse ne pikniğe gelmek istiyor nede piknik yapmak istiyorlar. Baraj gölünde kıyıya vurulmuş ölü balıklar bulunmaktadır. Yetkililer tarafından gerekli önlemler alınmazsa pullu sazan ve siyah türü balıklar baraj gölünde kalmamaktadır. Oysa bir turizm cennetini andıran Çat Barajı gölünde yüzer durumda olan adaların üzerinde çöpler ve göl kıyısındaki çöp attıkları için gerekli temizlik ve bakım çalışmaları zamanında yapılmış olsaydı bu gün bu durum yaşanmayacaktı. Yetkililerin biran evvel bu balık ölümlerin önüne geçmeleri ve barajı bu çöp yığından kurtarmalılar. Yoksa önümüzdeki yıllarda bu balık ölümleri artarak devam edecektir. Çöp yığınlında kimse baraj kıyısına yanaşamaz durumda.”

Kaynak:PHA