İlhan İlbey ’Şalgam vücut direncini artırır’

Adananın en ünlü şalgam imalatçısı Ali Göde şalgamları imalathane müdürü İlhan ilbey uzmanların özellikle grip vb hastalıklara karşı şalgam suyu içmenin yararını tavsıye ederken, Adana ve ülkeye 1930 yılından beri aynı lezzeti taşıdıklarına dikkat çekti.

Ali Göde şalgamları genel müdürü İlhan İlbey ‘..1930 yılından beri markamız Adanalılara ve ülkenin bir çok noktasına Ali Göde lezzetini itinayla taşıyoruz. İmalathanemizde hijyene temizliğe üst düzey itina gösteriyoruz, sağlık bakanlığının vs bütün uyarılarına dikkat gösterilerek her turlu önemli belgeye sahip bir marka olarak bu lezzeti inşallah dünyanın bir çok ülkesine taşıma hedefimiz var. Lezzetten taviz vermeden itina ile imal ettiğimiz şalgamlarımızın sağlığa yararlarını uzmanlar şöyle açıklıyor..

İşte bu faydalarından bazıları:

- Kilo almak isteyenler için şifadır. İştah açar.

- Laktik asit içerir. Bu nedenle sindirimi kolaylaştırır. Mide ve karaciğere de iyi gelir.

- Kalsiyum, potasyum ve demir içerir. Böylelikle kemik ve dişleri kuvvetlendirir.

- Afrodizyak özelliği vardır. t 100 gramında 20 kalori olan şalgam, A-B-C vitamini içerir. Kalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır.

- Vücuttaki toksinleri atmak, kolesterolden uzaklaşmak, stresten kurtulmak için bolca yenip, suyu içilir.

- Şalgamın içinde bulunan sütasidi, fosfor, kalsiyum, potasyum, stresi önleyip sinirleri yatıştır.

- İdrar söktürücü, romatizma, mafsal şişliklerine, böbrek taşının düşmesine, apse, dolama, kan çıbanı, donma, egzama, göğsü yumuşatıcı, akciğer ve bronşları temizler, boğaz iltihabına, pekliğe iyi gelir diyorlar.

Ben burada 27 yıldır çalışıyorum bizim için işletme olarak hedefimiz para kazanmaktan öte bu lezzeti ve kaliteyi geleceğe taşımak’ dedi.

Editör: TE Bilişim