-  TIPTA İNOVASYON BULUŞMALARI 5 İLE MEDİKAL SANAYİNİN GELECEĞİ KONUŞULACAK


 

"Medikal Sanayi Teknolojisinde Yenilikler ve Fırsatlar" ana temasıyla düzenlenecek toplantıda, “Gaziantep Medikal Sanayi Ürünleri ve Teknolojileri Programı (MESANTEP) İşbirliği Protokolü ile Gaziantep medikal sanayi ürünleri ve teknolojilerinin, tüm paydaşları ile birlikte yerlileştirme, AR-GE ve inovasyon, bölgesel-ulusal ve uluslararası işbirliği, mevcut yatırımlar ve yeni girişim eksenleri doğrultusunda geliştirilmesi ele alınacak.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve MESANTEP Programı Üniversite Danışmanı Prof. Dr. E. İlker Saygılı’nın, MESANTEP tanıtımını da yapacağı etkinliğeProf. Dr. Melih Bulut, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUTTAM) Direktörü Prof. Dr. İhsan Solaroğlu,İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Teknolojileri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selin Sayın, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Mete Çakmakçı,İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi / Sinirbilim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Öğr. Gör. Dr. Emel Sokullu, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Çetin, Araştırıcı İlaç Firmaları Derneği Yatırım Politikaları Direktörü CengizAydın ile kamu temsilcileri ve iş dünyasının değerli isimlerikatkı sağlayacak.

Sağlık Sektöründe Öncelikler ve Yatırım Fırsatları, Sağlıkta Yenilikçi İşbirliği Ekosistemi, Sağlık Sektöründeki Yatırım Fırsatları ile özel sektör ve üniversite modellerinin ele alınacağı4 ayrı panelden oluşacak Tıpta İnovasyon Buluşmalarında, Türkiye AR-GE İnovasyon Ekosistemini sürdürülebilir bir bağ ile bir araya getirmenin yolları konuşulacak.