Göğüs Cerrahı Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, yazılı açıklamasında mutasyonlara yönelik önemli uyarılarda bulundu.

"Tedbirleri almaya devam etmemiz gerekiyor"

Prof. Dr. Kocatürk, gelişen mutasyonların aleyhimize gözüktüğünü belirterek, şunları ifade etti:

"Dün bildiğimiz gibi Sayın Bakanımız tarafından hem Güney Afrika da hem de Brezilya mutasyonlar bildirildi, ne yazık ki bu mutasyonlar daha da olacak gibi ve ne yazık ki gelişen mutasyonlar hep aleyhimize gözüküyor  ve çok daha bulaşıcı oldu.

Bu nedenle mesafemizi daha uzun tutmak maskeyi iki kata çıkarmak ve doğal havalandırmaya daha fazla özen göstermek zorundayız. Bu yoldan da korunmaya devam etmeliyiz ta ki aşılanmaya kadar ve aşının da toplumun yüzde 65'ini tamamen kapsayana kadar bu tedbirleri almaya devam etmemiz gerekiyor."

"Sinovac aşısı bu tür mutasyonlarda en az etkilenen aşı"

Şu anda kullanılan Sinovac aşısının bu tür mutasyonlarda en az etkilenen aşı olduğuna işaret eden Prof.Dr. Kocatürk, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Çünkü virüsün tamamını vücuda tanıtıyoruz ve ona karşı bir antikor gelişiyor en azından şimdiye kadar gelişen mutasyonların özelliğini devam ettiğini düşünebiliriz ama evvela aşılar üzerinden daha çok mutasyon etkilendiği için onlarla ilgili belirsizlik şimdilik bir sıkıntı yok ama ilerde olabilir. Özetle bütün toplumun aşılayana kadar tedbirlerimizi arttırmaya özen göstermek zorundayız." dedi