Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinden Uz. Dr. Sema Sağlam, Psikolog Mahmut Gazi Bayat ve Adıyaman Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tanhan, Uz. Psikolog Cihat Çelik, Pdr bölümü öğrencilerinden Mehmet Can katıldı.

Yoğun ilginin olduğu konferan da şizofreni hastalığı ve bipolar bozukluğuyla ilgili bilgi verilerek, hastalıkların tanısı, belirtileri, tedavi yolları ve risk faktörleri anlatıldı. Hastalığın tedavisinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin önemi hakkında bilgi verildi.

Konferansın ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Dr. Sema Sağlam, bir hastasının 'Bu hastalık bir çocuk gibidir elinden tutup yetiştirmek gerekiyor' sözlerini ifade etti.

Bu hastalıkların en fazla gençlik dönemlerinde ortaya çıktığını vurgulayan Dr. Sağlam, "Sinsi bir şekilde ilerler veya akut bir şekilde ortaya çıkar. Hastalar toplumda damgalandıkları için ve dışlandıkları için son derece rahatsızlar, onların da duyguları var. İşlevsellikleri bozulmadan müdahale edildiklerinde veya tedavi edildiklerinde topluma tekrar kazandırılacaklarını ve rutin bir şekilde gündelik hayatlarını sürdürebilirler." dedi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin hastalar için önemini vurgulayan Psk. Mahmut Gazi Bayat ise Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastaların çeşitli etkinlikler yaptığı, kendilerini ifade edebildikleri ve yeni şeyler öğrendikleri bir yerdir. Bir okul gibidir. Hastalar burada personellerin yardımıyla belirlenen hedeflere ulaşmak için çaba sarf ederler."şeklinde ifade etti.

Editör: TE Bilişim