-35 UMRECİ ANKARA'DA KARANTİNA ALTINDA

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı saran Koronavirüs nedeniyle umre vazifelerini yerine getirmek için kutsal topraklara giden 35 umreci, yurda dönüşlerinde karantinaya alındı.

İlk belirlemelere göre vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Besni Müftüsü Mehmet Ünsal, vatandaşların tedbir amaçlı 14 gün Ankara’da karantinada kalacaklarını söyledi.

Ünsal konuyla ilgili şunları kaydetti; “Umreden dönen vatandaşlarımız Besni’den 31, Adıyaman’dan 4 olmak üzere toplamda 35 kişi pazar günü itibariyle yurda dönüş yaptılar. Şuanda Ankara Gölbaşı’nda virüs şüphesiyle karantinaya alındılar.İlk belirlemelere göre ne bizim umrecilerimizde ne de umrecilerimizin geldiği uçakta şuana kadar koronavirüs buluntusu yok. Çok şükür iyiler. Oradaki görevlimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde umrecilerimizin sağlıklı olduğu yönünde bilgiler var. Ama tabi devletimizin aldığı tedbirler doğrultusunda özellikle yurt dışından gelenler yani sadece umreciler değil, çeşitli ülkelerden ülkemize dönüş yapanlar 14 gün karantinada kalacaklar.” diye konuştu.

-MERKEZDEKİ CAMİLER DEZENFEKTE EDİLDİ

Türkiye’ye de sıçrayan virüs sonrası ilçe merkezindeki tüm camilerin dezenfekte edildiğini aktaran Ünsal, şöyle devam etti:

"İlçemizde geçtiğimiz cuma günü bütün camilerimiz dezenfekte edildi. Ama tabi köylerimizde de camilerimiz var. Yani merkezdeki camilerimiz belediye ekiplerince dezenfekte edildi ama köylerimiz duruyor. Dolayısıyla bizlerde Belediye ve Kaymakamlığımızca diyalog halindeyiz. Dezenfekte ürünlerinin temini noktasında iki kurumla da çalışma halindeyiz. Köylerimizdeki camilerimizi de dezenfekte etmek için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz."

Kaynak:PHA