Saglıkta Neler Oluyor
Saglık sorunlarını zaman zaman gündem getirmeye calısıyoruz. Amacımız insanlarımizın saglık alanından sorunsuz yararlanmasıdır, bu kulvarda neden Antep, Diyabakır ile yarısmayalım... Nüfuz olarak onlardan çoğuz.
Doğurganlık olarakta Türkiyede 1. Sıradayız..Böyle bir kentte bebek ölümlerinin minimize edilmesi lazım..
Bu kez soru sorma kısmını biraz geniş turarak sorunları sayın Valiye, 
Vekillere, muhalefete, STK'lara ve Sağlık Müdürlüğüne sormak istiyorum...
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünün web sayfasında ve kamuoyu na yaptığınız duyurunun yayınlanmasından sonra aklımıza gelen sorular
Şanlıurfa il sağlık müdürlüğü 80 atıl durumdaki yatak aktif edildi il dışına yenidoğan sevkleri azaltılacaktır demiş, bu oldumu,(rakamları biliyorum)
1. mehmet Akif ek bina ne zamandan beri ek bina olarak hizmet veriyor ?
2. ek binadaki yeni doğan küvezleri Sağlık Bakanlığı tarafından ne zamandır 80 küvez olarak tescillidir ?
3. şimdiye kadar atıl durumda olduğu sağlık müdürlüğünce belirtilen 80 küvez için kaç hemşire ve kaç çocuk hastalıkları uzmanı atıl durumdaki serviste nöbet tuttu.Kaç kişi çalıştırıldı atıl durumdaki küvözlerden sorumlu kim, kimler lçalışıyor ,durum hiç raporlanmadımı ?
4. 80 yatak atıl durumda bekletilirken ? 2016-2017-2018-2019 yıllarında kaç yenidoğan bebek şanlıurfa da yer yokluğundan dolayı il dışına sevk edildi ?
5. kamu Hastanelerinde 80 atıl küvezimiz varken kaç yenidoğan bebeği özel hastanelere sevk ettik ?
6. sevk edilen kaç bebeğimiz vefat etti ?
7. Şanlıurfa 80 atıl küvezimiz varken il dışına sevk ten dolayı 112 nin döner sermayesi ne kadar para kazandı ?kaç bebek için uçak ambulans ,helikopter ambulans çağrıldı devlete maliyeti ne kadar ?
8. kamu hastanelerinde 80 küvöz atıl durumda beklerken bir küvöz de yatırılan bir bebeğin devlete maliyeti günlük olarak ne kadardır ,sağlık müdürümüz kaç gündür görevde atıl durumda bekletmeden dolayı kamu zararı nekadardır sevklerden dolayı özel hastanelere ne kadar ödeme yapıldı ?
9. Atıl diye belittiğiniz 80 küvöz için nöbet tutan doktor hemşire ve diğer çalışanlara ne kadar nöbet ücreti verdiniz ?
10. Saglik Bakanlığı kordinatörleri gelmeseydi; kamu Hastaneleri başkanı bunları hiç gezmedimi, gördümü? Bu güne kadar atıl durumda kalmasına neden olanlar ve kamu zararı varsa neden olanlarla ilgili işlem yaptınızmı ? Bu saydıklarım sadece 80 kişilik çocuk yoğun Bakım ve küvezle ile ilgili dahası çok var.
Müdür Emre Hoca bunlara cevabını bekli yorum ki, daha sonra diğer sağlık başlıklarına geçelim.. 
Bizden sorunları dile getirmek, sorumlulardan çözüm istemek.
Başkada bir niyetimiz yok