Bugün yazıma ne olacak bu Malatya'nın hali diye başlamak istiyorum.

Ben Malatya sevdalısı olarak Malatya'ya yapılan haksızlıkları gördükçe Neden, Niçin, Niye böyle olduk diye serin derin düşünüyorum.

Ülkemizde her vilayetin kendine has değerleri öne çıkan sorunları ve dünya piyasasında önemli yer tutan ürünleri vardır.
Bu sorunları çözmek, var olan değerleri en üst seviyeye çıkarmak için, Yerel yöneticiler ve milletvekilleri ortak hareket ederek çözerler.
Bu kısa anlatimdan sonra gelelim Malatya'nın sorunlarına.

1- Malatya'da bulunan bölge müdürlükleri tek tek gitmiş.Malatya milletvekillerinden ses yok.

2- Sivil havaalanı yok.Hala yapacağız yapacağız laflarindan başka somut netice yok.

3-Bu şehire büyük katma değer kazandıran ve kazandıracak olan Şoför okulu gitmiş,Malatya'lı milletvekillerinden ses yok.

4-Kuzey Çevre yolunu yapıp şehir içi trafik rahatlayacak dediler hala bitmedi.Ama hep bitecek bitecek laflarindan başka somut bir netice yok.

5-Yoncalı sulama barajını bitirip 200bin hektar arazi sulanacak dediler hala bir arpa boyu yol alınamadı.Millet vekillerinden ses yok.

6-Malatya'lilarin ortak sevdası olan,hertürlü siyasetten uzak siyaset üstü olan: YENİ MALATYA SPOR en sonunda bir alt lige düştü ama millet vekillerinden ses seda yok.

Haaa ses var ses var.kimden ses var derseniz:
MALATYA'lı olmayan Kocaeli milletvekilinden ses var.
Parlementoda söz alarak Malatya'nin sorunlarını tek tek anlatarak gündeme getirirken, acaba mevcut milletvekillerimiz hiç kendilerini sorguladilarmi?
MHP Ordu milletvekili dünya üretiminin %70 ini üreten Fındık için partisinden ihraç edilmeyi göze alarak haklı olarakta haykirirken;
Dünya Kaysisinin %70'ini üreten MALATYA'lı üreticileri için görevimizi tam yapıyoruz diye kendi kendilerini hiç sorguladilarmi? 

Tüm bunları gördükten sonra kendi kendime sormaya başladım.Biz niye böyleyiz,biz niye böyle olduk.

Bu ülkeye başbakanlar,Cumhurbaşkanları ve bakanlar yetiştiren Malatya niye sahipsiz.
Demekki bizde bir yanlışlık var.Çünkü:Bu şehirdeki yerel yöneticileri bu şehiri temsil eden milletvekillerini yine bizler seçiyoruz.
Demekki biz bunları hak ediyoruz.
Niçin neden hak ettiğimizi sizlere Yüce Kitabımız olan KURAN-I KERIM'den bazı ayetleri hatırlatarak yazımı noktalamak istiyorum.

YÖNETİCİLER HAKKINDA.

'DAVUT! Biz seni ülkede hükümdar yaptık, sende insanlar arasında Adaletle hükümet,keyfine/nefsinin hevesine uyma ki,seni ALLAH yolundan saptirmasin.( SAD  38/26)

"Resulüm:Eğer hüküm verirsen,aralarında ADALETLE hüküm ver.Şupesiz Allah,Adaletli davrananlari sever.(Maide 5/42) 

ALLAH size emanetleri EHLİNE vermenizi ve insanlar arasında hükmettiginizde adaletle hükmetmenizi emreder.Allah bununla ne de güzel öğüt veriyor.Şüpesiz Allah herşeyi işitendir,herşeyi görendir.(NİSA 4/58)

Bu Ayetleri okuduktan sonra siyasileri değilde biz bizi de sorgulamaliyiz.

TAKTİR MALATYA'LILARIN.

Saygılarımla.