Yaşanan enerji krizine değinen Şahsuvaroğlu; “Her ülke için enerji güvenliği   ve güçlü hazine stratejik öneme sahiptir. Ne var ki ülkemiz her iki konuda da bir çıkmazdadır. Bırakınız son 20 yılı, son 3-4 ayı, son 3-4 gün içinde yaşadıklarımız bile ülkemizin ne halde olduğunu ve nasıl yönetildiğini anlatmaya yeter. Türk toplumu ekonomik durumunun her geçen gün kötüye gittiğini görüyor ve geleceğinden ümitsiz. Sözün özü yönetilemeyen bir ülke ile karşı karşıyayız.” 

Sanayide yaşanan enerji kesintisi ve doğalgaz sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan Şahsuvaroğlu; “Sanayide doğalgaz ve elektrik kesintileri hiç şüphesiz sadece sanayi üretiminde ve en çok ümit bağladığımız   ihracat taahhütlerinin yerine getirilmesinde aksaklıklar yaratmayacak aynı zamanda tüm fiyatlara da yansıyacaktır.” dedi.

Lütfü Şahsuvaroğlu; “Bütün bunlar yaşanırken doğal gaz kısıtlamasına gerekçe olarak gösterilen İran’ın niçin kesintiye gittiğine dair bir açıklama yapılmadı. Acaba teknik nedenlerin dışında bir gerekçe olabilir mi? Örneğin ödeme yapılmadığı için İran gazı kesmiş olabilir mi? Öte yandan tedbir amaçlı doğalgaz depolamadığımız ve enerji arz güvenliğimizin olmadığını   da bu vesile ile öğrenmiş olduk.” dedi.