Ahrette Herkesin "AHLÂK VE AMELİ" kendisine "ŞEFAAT" edecektir; Eğer "SÂLİH'SE" kurtulacak, "SEFİH"SE" helâk olacak-Tâkdiri elbet ALLAH İN

Bu manada!

"Men miskale zarretun hâyre yâr'av Ve men miskale zerretun şerre ýâr'ev!"

Yâni!

Herkes yaptığı zerre kadar hâyrın da Ve yaptığı zerre miktar şerrin de karşılığını görür..denilmiş

ALLAH(C.C.)!

Herkese Peşin olarak çok güzel "SÂLİH/SÂLİM bir "AHLAK VE AMELİN" güç ve iradesini Ve de çok çirkin,kötü "SEFİH/SAPIK" olabilecek bir AHLAK VE AMELİN güç ve iradesini de vererek; Onu TERCİHİN de SERBEST bırakmıştır..

Yani!

ONA AVUÇ açıp da;"ALLAH İM BANA da GÜZEL AHLAK VE AMEL VER"demenin gereği yok;AMA Eğer AVUÇ açarsan da ONA, bu birbirine ZIT iki duyguyu vererek-TERCİH hakkını SANA bıraktığı için de TEFEKKÜR VE TEŞEKKÜR edebilirsin..

O halde!

DUA,Yüce ALLAHTAN ek bir kredi talep etmek için değil,SANA peşin olarak verdiği "ŞEFAATİN" güç ve iradesine karşılık "ONA" şükrünü arz-u eda ederken;Sendeki "AHLAK VE AMELİNİN" de hâl-i ahvalini düsünüp "TEFEKKÜR" ederek,eğer varsa "EKSİĞİNİ/YANLIŞINI nefsine/KENDİNE yeniden "HATIRLATMAK VE DÜZELTMEK" üzere yapılır ve yapılmalıdır..

Çünkü!

DUA,sahip olduğun "AHLAK VE AMELİNİ" heran yeniden TEST etmek üzere-ancak yüce ALLAH'A karşı-Sadece-Ona sığınıp"HÂLİNİ" arzetmek için yapılır,yeni bir "ŞEY" istemek için değil-çünkü;O Sana lazım olan "HERŞEYİ" peşin olarak Ve onu yerinde kullanasın diye de cüzi iradenle yani "AKIL VE İZANINLA-VİCDAN VE MİZANINLA" beraber vermiştir..

Yâni!

ALLÂH bize verdiği Ve"DİNİYLE"de tamamladım dediği "AHLAK VE AMELİMİZE" daha ne yapsin; Onu,bizzat "KENDİSİ Mİ"gelsin HAYATA geçirsin istiyorsunuz-kardeşim?

O zaman!

Sizin "KULLUĞUNUZ" neye yarar;Eğer ALLÂH her işinizi "BİZZAT" kendisi yapcaksa-Sizler niçin Ve neden yaratırdınız ki?

Sevgilerimle..