Aziz yazı dostlarım, sizlere bu hafta ki yazımın konusunu kuranı kerim eczanesinin Fussilet suresinden seçmiş olduğum ayetleri ile istifadenize sunarak yazmak istiyorum. Bizler eğer sıvı maddeler isek bu ayetleri litre olarak ; yok katı birer cisim isek ;kantar olarak , eğer metre ile ölçülecek maddeler gibi kumaş vesaire isek ; Allah’ın katında ki amellerimizin derecelerini kuran’ın anlattıklarına göre öğrenmek ve tefekkür etmek için ;Bu üç günlük dünya hayatın da, şu ana kadar yaptığımız bütün hareket ve davranışlarımızı hassasiyetle gözden geçirerek .Bu ayetlerin ışığında kendimizi bir değerlendirmeye tabi tutalım mı ?. Seçimlerin öncesinde neler söyleyip neler yaptık sonrasın da durumumuz nedir: fazla söze gerek var mıdır? Buyurun kuran eczanesinden seçtiğimiz şifa ayetlerini dikkatlerinize ve istifadenize sunuyorum : 
Fussilet suresi Ayet ; 28 İşte bu Allah düşmanlarının cezası ateştir! Ayetlerimizi inkar etmelerinden dolayı, orada onlara ceza olarak sonsuza kadar kalacakları yurt olarak (cehennem)vardır. 
29- Ve o kafirler muhakkak ki diyecekler : ‘’’Rabbimiz! Cinlerden ve İnsanlardan bizleri saptıranları bize göster ! Onları ayaklarımızın altına alalım, ta ki aşağıların aşağısı olsunlar.’’’
Efendimiz (as) bu ayetlerin tefsirini yaparken ; Allah'ın asla değiştirilemeyen kanunu olan ‘’Sünnetullah teğayyur etmez’’ ( Allahın kanunları değiştirilmez) Hikmetince . Hz. Ademin oğullarını misal vererek şöyle buyurmuştur.’’’ Zulmen öldürülen hiçbir Müslüman yoktur ki onun kanından Hz. Ademin oğlu Kabile bir pay çıkmış olmasın. Çünkü insanlık Aleminde öldürme fiilinin çığırını ilk olarak açan o’dur.’’ Bu hadisi şerif mutefekkun aleyh yani (Sahihi Buhari ve Sahihi Müslim de aynen rivayet edilen sahih hadistir.)
30- Haberiniz olsun ki : ‘’’ Rabbimiz Allah’tır !‘’ deyip de, doğru yolda gidenler yok mu ! Onların üzerlerine Melekler inerler ve şöyle derler : ‘’ Korkmayın ! Mahzun da olmayın! sizlere söz verilen cennetle sevinin!’’’ 
31 - ‘’’Biz , Dünya hayatında da ahirette de sizin dostlarınızız. Orada sizlere Canlarınızın arzu ettiği her şey var. Orada size istediğiniz her şey vardır.’’
32 - ‘’ Gafur ve Rahim( Bağışlaması ve Rahmeti sonsuz) olan Allah'tan bir ikram olarak …'''
33- ‘’ Şüphesiz Ben Müslümanlardanım !’’ deyip. Salih ameller işleyen ( Yani İslamı yaşayan) ve (insanları) Allah’ın doğru yoluna davet eden kimseden daha güzel sözlü kim olabilir.
34- İyilikle kötülük bir olmaz. O halde sen kötülüğü en güzel bir şekilde uzaklaştırmaya gayret et. O zaman seninle arasında düşmanlık olan kimse; sanki seninle candan bir dost oluverir. (( Bu ayeti kerime ,kendilerine kötülük yapanlara iyilikle karşılık verilmeyi emrediyor. Hz Muhammet Kendisine kuranın nazil olmaya başlaması ile hicret etmiş olduğu 610 yılından 622 yılına kadar. Sırf Allahtan başkalarına kulluk etmeyin ,putlara tapmayın ve dosdoğru olun diye davet ettiği için ; Kendisine ve yanındaki Müslümanlara olmadık kötülüğü ve zulmü yapan Arapları Medinede yapmış olduğu savunma ve savaşlardan sonra Mekke’nin fethi ile beraber kendisine her türlü düşmanlığı ve hakareti yapanları affederek Dünyaya İslamı yaymak hedefine yönlendirmiştir. Tarihi hatırlayacak olu isek ; İslamın yayılışı Efendimizin dünyasını değiştirdiği tarih olan 632 yılından sonra : Arap yarımadasının dışında Batıdan İspanyaya ,doğu ve kuzeyde ise Orta Asya ortalarına ve Çine kadar İslamın yayıldığını . Ancak bu asırda da Efendimizin bu ileri görüşünden ne kadar da gerilerde olduğumuzu ; Ve nefislerimizle değil de kendimiz gibi düşünmeyen dindaşlarımızla , Müslümanlarla kavgalı olduğumuzu tefekkür ederek halimizi gözden geçirmemizin ne kadar önemli olduğunu hatırlatmayı bir görev addediyorum.)
35- Buna ancak sabredenler kavuşturulur. Buna ancak ( hayırdan ) büyük nasipleri olanlar kavuşturulur.
36- Eğer size şeytandan kötü bir vesvese gelir ve sana tesir edecek olursa; Hemen Allah'a sığın ! çünkü O Semi’dir (her şeyi işiten) , Alim’dir ( her şeyi bilen.)
Efradını cami ağyarını mani bir şekilde ‘’’Yani hiçbir şeyi dışarıda bırakmadan , her şeyi içine alarak anlatan.’’’ Bu ayetlerden sonra biz kendisini Mümin zannedenlere ; Bu ayetlerin emrine göre amel etmek düşer… Böyle bir durumla karşı karşıya olduğumuz şu günlerin hiç de hoş olmayan bu beyanat ve davranışların da (yanlış yapanların yanlarında yer almadan)… Allah'a sığınmalıyız. Kim Kötü söz ve kötü davranışlarla çığır açmaya vesile olursa ona bu fiil ve davranışları günah ve isyan olarak , yeter de artar bile ..!
Selam ve dualarımla