1989 yılında, 27 yaşımda başlayan hastalık imtihanı sürecimde, 32 yılı doldurmuşken, önceki gün yaptırdığım son kontrollerim büyük sevinç ve farkındalık sebebi oldu. Mümkün olduğunca özetleyerek, faydalı olması dileğiyle aktarmak istedim.

1989 yılındaki ilk bağışıklık sisteminin bozulmasına bağlı hastalık tanısı romatoid artrit idi ve doktorun beş yıl içinde tekerlekli sandalyeye mahkum olacağım korkutmasıyla sık sık kortizonlu iğne yapması yanında, kredi çekmemizi gerektirecek kadar pahalı, altın tozu içeren, ağır yan etkili ithal bir ilaç önerisi ve yatarak tedavi koşuluna rağmen çalışırken kullandırma sebebiyle de böbreklerim ciddi hasara uğramıştı. (O ilaç sonra kullanımdan kaldırıldı.)

Kan değerlerimin anormal yükselmesiyle sevkedildiğim eğitim hastanesinde yatarak tedavi uygun görülmüş ve yine düzenli yapılan kortizonlu iğneler sebebiyle daha hastaneden çıkmadan yedi kilo almış, taburcu olduktan sonra da beşer onar kilo alımı devam etmişti.

Bu arada tiroid bezim çalışmaz olmuş, her beş yılda, hashimoto tiroiditi, sjzöngren sendromu gibi yeni otoimmün hastalık tanıları konmuştu.

Otuz beş yaşımda, kortizon kullanımına bağlı kemik erimesi, kırk yaşında ilk meme kanseri, kırk iki yaşında meme kanserini önleme gayesiyle kullandırılan tamoksifen adlı ilacın yan etkisi olarak rahim kanseri ve elli bir yaşımda ikinci meme kanseriyle, yine ısrarla önerilen tamoksifen kullanımına bağlı, 17/11 yüksek tansiyon ve kalp damarında balon oluşması eklendi.

Bu süreçte yedi ameliyat, iki radyoterapi, iki anti hormon terapi ve bolca kortizon, kinin, anti depresan gibi ağır yan etkili ilaçlar kullanımıyla ömrümün en güzel çağlarının otuz yılı, hasta olarak, hastanelerde geçti.

Bu esnada gece ve hafta sonu nöbetli yorucu işim, her beş yılda başka bir yere atanma, iki yavrumun sorunlu büyüme süreci ve hiç desteği olmayan dahası sorunlu subay eşin cefası, başıma açtığı askeri mahkemede iki buçuk yıl süren yargılanma gibi badireler de cabası oldu.

Şimdi elli dokuz yaşımdayım ve hala tekerlekli sandalyede değilim, dahası hayatımı on bir yıldır, ev işleri, alışverişi, ödemeleri, üçbuçuk yıl kendi evimde bir fiil yaşlı anne babaya hizmet, devamında gidip gelerek sağlıklarıyla ilgili sorumluluk yüklenme, ona yakın kedinin ve pek çok çiçeğin bakımı yanında yazarak ve sohbetle başkalarına da faydalı olabilme çabasıyla, tek başıma idame ettirebiliyorum hamdü senalar olsun.

Bu Allah'ımın lütfu, mucizesi. Asıl aktarmak istediğim bu mucize...

Okunmama riskine karşı bölüm bölüm yazmayı uygun buldum. Bu vesileyle İlla Aşk dosyama ilaveleri yazmış olayım. Sizler de sıcak sıcak okuyun, hayırlara vesile olsun inşallah.

Hayırlı sabahlar. Sevgiler...