1980'li yılların başına kadar Silifke Cezaevi şimdiki Hükumet Konağı önündeki binalardı. Sarıcalar mevkiinde yapılan inşaat devam ediyordu.
1978 'in Ocak ayında çıkan bir haber şöyle: "Çarşı ortasında her an yıkılabilecek şekilde harap bir vaziyette bulunan Silifke Cezaevi, görünürdeki haliyle hiç de hoş olmayan bir manzara arz etmektedir. Yapımı sürmekte olan yeni cezaevi inşaatı henüz bitmediğinden bu hususta büyük sıkıntı çekilmektedir. Eski Hükumet Konağı alt katındaki bir bölümün geçici olarak düşünülmesi ilgililerce yerinde görülmüştür. Cezaevinin buraya taşınmasından sonra eski bina yıktırılacaktır. Böylelikle çarşı içindeki yakışıksız görünüm ortadan kalkmış olacaktır. Sarıcalar Köyü yakınındaki 200 kişilik ve 16.500.000 (On altı milyon beş yüz bin) liraya mal olacağı ifade olunan moderne kapalı cezaevi inşaatı ancak 1979 yılında bitmiş olacaktır."
Bilgi böyle ama ödenek yokluğu, 1980 ihtilali, müteahhidin değişmesi gibi sebeplerle inşaat süresi uzadıkça uzamış. Şimdiki Hükumet Konağı uzun yıllar cezaevi olarak kullanılmıştır.
Cezaevi Sarıcalara taşındıktan sonra da Kültür Bakanlığı el atıncaya kadar uzun yıllar kaderine terk edilmiş ve mekansızların, şarapçıların, esrarkeşlerin buluşma yeri olmuştu.

Görüntünün olası içeriği: açık hava