Geçmişten bu güne Silifke ve bölgemizle ilgili pek çok proje hazırladık ve karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalıştık, çalışıyoruz.

Kent Konseyi Başkanlığım sırasında Silifke’mizim tanıtımına çok önemli katkı sağlayacak bir projeyi Doğan Medya Grubunda Avrupa yetkilisi olan Halil Dölek ile hazırladık.

Bölgemizdeki otellerden birer haftalığına 15-20 yatak bulacak ve bunu Avrupa’da baskısı Hürriyet Gazetesinde 30 günlük kupon biriktirenler arasında çekilişle hediye edip, çekilişi kazananları birer hafta kentimizde misafir edecektik. Kazananların tatil sonrası duygu ve düşünceleri de yine haber olarak yayınlanacaktı. Yani Gazetenin manşet üstünde 30 gün boyunca “Akdeniz’in incisi Silifke’de bir haftalık tatil hediye ediyoruz duyurusuyla kupon yayınlanacaktı. Tatil sonrası da 10 gün haber yapılsa toplam 40 gün boyunca Avrupa’da yayınlanan Hürriyet Gazetesinde Silifke’den bahsedilecekti.

Ben çok heyecanlandım. Kent Konseyindeki arkadaşlarla görüştüm. Turizm Çalışma Grubu başkanı öğretim üyesi Kürşat Sayın iyi bir çevresi olduğu için 20 oda sözünü otellerden aldı. Ancak bir kentin ev sahibi Belediye Başkanı olarak bilindiğinden bunu belediye başkanı Mustafa Turgut’a Nisan ayında Turizm Haftasında anlattım. Bana ilk sözü “ öyle şeylere harcayacak ödeneğimiz yok” oldu. Ben gider sorunu olmadığını otel işletmecilerin bu işe gönüllü olduğunu söyledim. Cevap vermedi. Bir fırsatını bulduğumda tekrar konuyu gündem getirdim. “Burası yeri değil sonra konuşuruz” diyerek kızgın bir şekilde cevap verdi. Yan yana oturduğumuz için O günün Kaymakamı Sayın Şevket Cinbir bizzat şahit oldu. Sonra bana üzüntülerini bildirdi.

Ben yine vaz geçmedim. Başkanım Halil Dölek Bey bu konuyu sizinle konuşmak ve onayınızı almak için telefon numaranızı istedi, verebilir miyim dedim. Yine ses yoktu.

Sonra bu konuda bir dosya hazırlayarak belediyeye gittim. Dosyayı vermek ve konuyu izah etmek için. Özel kalemde Cano Serpin başkanla görüşemeyeceğimi (dikkat edin Kent Konseyi Başkanı başkanla görüşemiyor) dosyayı kendisinin vereceğini söyledi. Dosyayı bıraktım döndüm.

Bu konuda bir gelişme olmayınca Kaymakam Sayın Şevket Cinbir ile görüşmemizde “hocam sen Kent Konseyi Başkanısın, bu projeyi sen de gerçekleştirebilirsin” diyerek tavsiyede bulundu. Düşündüm, taşındım bunu yaparsam Belediye başkanı ile aramızda kopukluk olur, benim öne çıkmak istediğimi düşünür diye projeyi uygulamaya cesaret edemedim.

Tanıtım konusunda böyle altın bir fırsatı bir Belediye Başkanının kaprisleri yüzünden gerçekleştiremedik. Olayın şahitleri halen sağ. Ayrıca uzun yazılar az okunduğu için kısaca anlattım. Böylece güzel bir fırsatı değerlendiremedik.

Silifke tarih boyunca ne büyük talihsizlikler yaşadı. Zaman zaman bu talihsizlikleri yazmalı ki, aynı talihsizlikler yeniden yaşanmasın.

Bir 1 kişi, gökyüzü, ağaç ve su kütlesi görseli olabilir