CHP Genel Başkan Yardımcısı Emre, Adıyaman'da 'Demokrasi ve Hukuk Konferansı'na Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanlığı tarafından CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre ve Milletvekili Abdurrahman Tutdere, tarafından 'Demokrasi ve Hukuk Konferansı' düzenlendi.

Konferansa, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanlığı tarafından ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre ve Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin katılımıyla 'Demokrasi ve Hukuk' konferansına CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, CHP Adıyaman Milletvekili Avukat Abdurrahman Tutdere, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Emine Köseler, İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Aslan Palalı, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, çok önemli konu üzerinde konuşacaklarını belirterek, "Demokrasi ve Hukuk bugün ki konumuzun başlığı. Demokrasi bir yanıyla fikir, bir yanıyla bir ideal birçok farklı rejim kendisine demokrasi diyor ve demokratik olduğunu iddia ediyor ama ne ölçüde demokratik bunun ile ilgili tabi şüpheler var."dedi.

-"DÜNYANIN EN KANLI DİKTATÖRLERİ BİLE SEÇİM YAPIYOR"

Demokrasi fikrini tanımlayan Emre, şöyle devam etti:

"Demokrasi adı üzerinde halkın yönetimi dedik yani halkın yönetime katılabilmesinin ya da yönetimde bulunanları seçebilmesinin mümkün olması. Tabi bununla da sınırlı değil yönetime etkilemesi lazım, yanlış kararlar alırsa yönetim onları uyarması lazım. Yönetimin belirli aralıklarla da değişmesi lazım, şimdi bu bizi temel bir kavrama ulaştırıyor demokrasi düşünmesi gereken temel kavrama oda seçimler. Demokrasi sadece seçim değil ama seçim gerçekten demokrasinin olmazsa olmazı ancak biliyorsunuz Dünyanın en kanlı diktatörleri bile seçim yapıyorlar. Bu yüzden sadece seçim yapmak gerek değil. Hatırlayın Saddam da seçim yapıyordu yüzde 99’lar da falan seçiliyordu diğerleri de seçim yapıyordu. Seçimlerin bir defa adil olması gerekiyor. Seçimlere giderken bir özgürlük ortamının olması lazım ve belli aralıklarla seçim yapılması lazım. Şimdi seçimde adil olunması ne demek, bir defa seçimlere katılan adaylara seçimlere katılan partilerin iddialarını, fikirlerini topluma ulaştırabilmesi lazım. Seçim sayıları yapılırken bağımsız bir takım kuruluş ve kurumların denetlenmesi lazım yani oyların sandığa girdiği gibi sandıktan çıkması lazım bu işin olmazsa olmazı demek ki seçimde adil olunması önemli. Şimdi bunu bir kenara not edelim seçimler demokrasi için çok önemli tamam bunun farkındayız ama bu yeterlimi çünkü demokrasiyi siz sadece çoğunluğun idaresi olarak değerlendirirseniz orada yanılırsınız çünkü değerli arkadaşlarım çoğunluk idaresi dediğiniz şey mutlak bir şey değildir değişebilir, yani yüzde 51 olan diyelim 6 ay sonra 51 olmayabilir."

-"DEMOKRASİNİN ÖZÜ UZLAŞMAYA VARMAKTIR"

Toplumun çoğunluğunun belli bir dönem bir fikri desteklerken başka bir dönem o fikri desteklemeyebileceğine işaret eden Emre, "Seçim şunun için lazımdır insanlar birbirini yemesinler anlaşamadıkları durumda kavga etmek yerine çoğunluğun dediği olsun desinler ama işin özü, demokrasinin özü uzlaşmaya varmaktır. Demokrasinin özü çoğunluğun idaresi değildir. Demokrasinin özü müzakere etmek, uzlaşma aramak, ortak aklı işletmek herkes için iyi olan herkesin içine sinecek olana ulaşmaktır. O yüzden tabi ki millet idaresi önemli diyoruz ama millet idaresi çoğunluk idaresi anlamına gelmez. Çünkü çoğunluk milletin bir parçasıdır, tamamı değildir. Örneğin mecliste bulunan çoğunlukta milletin tamamı değildir, o da bir milletin parçasıdır. O zaman şuna ulaşıyoruz demokrasi dediğimiz rejimde çoğunluğun dediği olur bu doğru anlaşmazlık durumunda çoğunluğun dediği olur ama azınlıkta bulunanda karar süreçlerine katılır onun neticesine açıktır ve azınlıkta bulunanın da temel hak ve hukuku da garanti altındadır."şeklinde ifade etti.

-"HEPİMİZİN BARIŞA, KARDEŞLİĞE, ÖZGÜRLÜĞE ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ ORTAMDAYIZ"

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere de, Demokrasi ve Hukuk konulu konferans yapıyor olmanın gurur verici olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bugün Adıyaman’da gerçekten, özelliklede ülkemizin içerisinde bulunduğu şu sıkışık dönemde Demokrasi ve Hukuk konulu bir konferansı yapıyor olmak hepimiz için çok gurur verici ben bu konuda gerekli çalışmaları yapan bütün örgütüme teşekkür ediyorum. Bugün gerçekten hepimizin barışa, kardeşliğe, özgürlüğe çok ihtiyaç duyduğu ortamdayız. Bugün ki konumuz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre Hocamız biz hoca diyoruz kendisine, hocam gerçekten isminin gerçekten gereğini yapan sevginin, barışın, kardeşliğin deyip hem parlamento da, hem de partimizde gerçekten son dönemlerde nadir yetişen siyasetçilerden. Onu bugün Adıyaman’da ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Değerli arkadaşlar tabi konferansımızın konu başlığı gerçekten çok kapsamlı ben çok sözü uzatmayacağım burada misafirimize, konuğumuza söz vereceğiz ve konferansımızı, değerli hocamızın bilgileriyle siz değerli Adıyamanlıları buluşturacağız.”

-"İLİMİZ VE ÜLKEMİZİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN YOĞUN BİR ÇALIŞMA BAŞLATTIK"

CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, ise, "Göreve yeni başlamamın heyecanıyla ve daha önce il başkanlığınızı yapmamış olmamın onuruyla hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Ülkece çok ihtiyaç duyduğumuz özlemini çektiğimiz demokrasi ve hukuk konferansına hoş geldiniz. Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Örgütü olarak göreve geldiğimiz günden başlayarak, İlimizin ve ülkemizin sorunları ile çözümü için yoğun bir çalışma başlatmış bulunuyoruz. Bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisinde Adıyaman’ın sesi olan tüm sorunlarımızı dile getiren çözüm için emek sarf eden milletvekilimiz Sayın Abdurrahman Tutdere beye huzurlarınızda teşekkür ediyorum."dedi.

Konferans sonrasında parti yönetimi ve üyeleri toplu hatıra fotoğrafları çekti


Kaynak:PHA