AK parti Adıyaman milletvekili ve TBMM MSB komisyon başkanı Ahmet Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklama şunları söyledi ‘.. Bilindiği üzere, ilimizin çok önemli projelerinden olan ve çok büyük miktarda arazinin cazibeyle sulanmasını sağlayacak Büyükçay Barajı ve Sulama ünitelerinin planlama, etüt, proje, ÇED, ön yeterlilik ihalesi işlemleri ve kat’i yapım işi ihalesi işlemleri takiplerimiz neticesinde tamamlanmış bulunmaktadır. 

Büyükçay Barajı ile 97 990 dekar zirai arazinin cazibeli olarak sulanması ve yılda 84 milyon kilowatt-saat enerji üretilmesi hedeflenmektedir. Elde edilecek olan bu müthiş katma değerle hem Adıyamanımız, hem bölgemiz hem de ülkemiz için çok önemli gelişme sağlanacaktır.

            Ve bugün, 5 Ocak 2022 tarihi itibari ile yılın ilk ve çok önemli bir icraatı olarak ‘’Büyükçay Barajı Yapım Sözleşmesi’’nin imzalandığını, ilgili firma tarafından yapımına en kısa süre içerisinde başlanacağını buradan hemşerilerimle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Yapımına başlanacak olan Büyükçay Barajı’nın bugün itibari ile 1 Milyar TL (1 katrilyon) üzerinde maliyeti bulunmaktadır. Sulama işlemleri ile birlikte yaklaşık 2,5 - 3 Milyar TL’ye  mal olacaktır. Böylesine muazzam bir projenin Adıyaman’ımıza kazandırılması bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir.

Adıyaman’ımızda sulama ve enerji üretimi anlamında ciddi bir ihtiyacı karşılayacak olan Büyükçay Barajı ve benzeri projeler için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.

Tarım üretiminde büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan bu projelerin ilimize kazandırılmasıyla, daha çok zenginleşen ve refah seviyesi daha da artmış bir Adıyaman olma arzumuza adım adım yaklaşmış olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz.

Adıyaman’ımızın gelişmesi ve kalkınması noktasında desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir PAKDEMİRLİ, milletvekilli arkadaşlarımız, DSİ Genel Müdürümüz ve ekibiyle emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Yapım sözleşmesi imzalanan Büyükçay Barajı’nın şimdiden ilimize ve hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını temenni ederim. ‘dedi.

Haber:GAP olay