Binzet, AK Parti Adıyaman İl Başkan Mehmet Dağtekin'in 23 Haziran 2020 tarihinde, 'Adıyaman'ımıza yapılan hizmetleri kavrayabilmek için öncelikle 2002 yılı öncesi Adıyaman neydi, 2002 yılı sonrası ne oldu, bunu iyi idrak etmemiz gerekiyor' şeklindeki medyada yer alan habere ilişkin şu açıklamada bulundu.

Binzet, 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti tek başına iktidara geldiğini anımsatarak,"2002-2018 arasında yapılan seçimlerde tek başına iktidar oldu. 2002-2018 arasında yapılan seçimlerde Adıyaman’ın toplam 5 milletvekilinin 4’ünü AK Parti kazandı. “dedi.

"Adıyaman, AK Parti’nin tek başına iktidarda olduğu 2003-2018 arasında 7 sıra gerilemiştir"

1996-2018 yılları arasında iller arası sosyo-ekonomik gelişmişlik araştırması sıralaması paylaşan Binzet, şunları kaydetti:

ADIYAMAN GERİLEDİ

"Tablo da görüldüğü gibi Adıyaman, başbakanlığa bağlı olan Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) yaptığı iller arası sosyo-ekonomik gelişmişlik araştırması sıralamasında, 1996 yılında, toplam 80 il arasında 61. sırada yer almıştır. AK Parti’nin tek başına iktidarda olduğu 2003 yılında toplam 81 il arasında 65. sırada yer almıştır. AK Parti, 2003-2018 yılları arasında tek başına iktidarda oldu. AK Parti’nin tek başına iktidarda olduğu 2018 yılında Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı iller arası sosyo-ekonomik gelişmişlik araştırması sırlamasında, toplam 81 il arasında 72. sırada yer almıştır. Adıyaman, AK Parti’nin tek başına iktidarda olduğu 2003-2018 arasında 7 sıra gerilemiştir."

- "Yılda 10 milyon TL yatırım yapılan Adıyaman'da bugün yılda 1 milyar TL yatırım yapılan bir kent konumunda"

İŞSİZLİK ARTTI

AK Parti’nin tek başına iktidarda olduğu 2003-2018 arasında Adıyaman’da, tarımın gerilediğini vurgulayan Binzet, "Sanayi ve ticaret gerilemiştir, turizm gerilemiştir, işsizlik artmıştır, halk, yoksullaşmış ve gerilemiştir. AK Parti  Adıyaman İl Başkan Mehmet Dağtekin, 23 Haziran 2020 tarihinde yaptığı açıklamada “Adıyaman'ımıza yapılan hizmetleri kavrayabilmek için öncelikle 2002 yılı öncesi Adıyaman neydi, 2002 yılı sonrası ne oldu, bunu iyi idrak etmemiz gerekiyor. Yılda 10 milyon TL yatırım yapılan bir Adıyaman'dan bugün yılda 1 milyar TL yatırım yapılan bir kent konumundayız. Bu rakamlar bile nereden nereye geldiğimizin en büyük kanıtıdır. Tüm bu olup bitenleri eşikten seyrederek ahkam kesmek, bakarkörlerin yapacağı iştir. Zaten bakarkörlerin bu hizmetleri görmesini de beklemiyoruz. Milletimiz 18 yılda Adıyaman'ımıza neler yapıldığını çok iyi biliyor. Kendi iktidarları döneminde Adıyaman'a dikili bir taşı olamayanların ahkâm kesmeleri hariçten gazel okumaktan ve lafügüzaftan öteye gitmez."ifadelerini kullandı.

ADIYAMANLILAR YOKSULLAŞTI

Binzet, bilimsel değeri olan açıklamaları kaynak gösterilerek gerekirse kopyala-yapıştır yöntemi ile sunulabileceğini belirterek, “Bunun gerekçesi insanların doğru ve gerçekçi kaynaklara ulaşmasını sağlamaktır. AK Parti iktidarında Adıyaman, iller arası gelişmişlik araştırması sıralamasında 65. sıradan 72. sıraya gerilemişti. AK Parti iktidarında Adıyaman gerilemiş ve yoksullaşmıştı. Fakat AK Parti Adıyaman İl Başkanı, gerileme ve yoksullaşmayı, zenginlik, gelişmişlik ve kalkınmışlık olarak sundu.  Adıyaman halkıyla ve aklıyla alay etti. “dedi.

Haber:R.Kıymaz

Editör: TE Bilişim