Milletvekili Tutdere, yaptığı yazılı açıklamada, Göksu Köprüsü’nün yapım ihalesinin sonuçlandığını belirtti.

"Talepte bulunup yakından takip ettiğimiz yatırımlar gibi hakkında ‘yıkım kararı’ bulunan Göksu Köprüsü’nün de ihalesi geçtiğimiz günlerde sonuçlanarak çalışmalara başlandı" diyen Tutdere, "Her gün yüzlerce aracın geçtiği, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için tehlike arz edilen köprünün yeniden yapımına başlanmış olması sevindiricidir. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, çalışmaların bir an evvel bitirilerek köprünün vatandaşlarımızın hizmetine sunulması için konuyu yakından takip edeceğimizi belirtiyorum."şeklinde ifade etti.

Daha önce konuyla ilgili çalışmalarını hatırlatan Tutdere,şöyle devam etti:

 "Adıyaman-Gölbaşı Karayolunun 25. kilometresinde Börgenek mevkiindeki Göksu Çayı üzerinde bulunan Göksu Köprüsü’nün uzun yıllardan beri yoğun bir biçimde kullanılmakta olduğunu, gözle görünür şekilde hasarlar bulunduğunu ve yurttaşlarımız için tehlike arz ettiğini sıklıkla ifade etmiştik.

Vatandaşlarımızın tedirginliğini dile getirerek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı veya bağlı kuruluşlar tarafından Göksu Köprüsü’nde herhangi bir denetim yapılıp yapılmadığını, denetim neticesi hazırlanmış bir “durum raporu” olup olmadığını ve Göksu Köprüsü’nün yenilenmesine veya yıkılarak yeniden yapılmasına ilişkin yürütülen herhangi bir çalışma olup olmadığı hususlarını sormuş, köprünün çökmesi neticesi oluşabilecek herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmaması, hiçbir yurttaşımızın bu durumdan zarar görmemesi için Göksu Köprüsünde gerekli çalışmaların ivedi olarak yapılması gerektiğini belirmiştik."

"Vatandaşlarımızın sesini duyurduk"

Konunun çözüme kavuşması için yakından takip ederek sürekli gündemde tuttuklarını ifade eden Tutdere,"Göksu Köprüsü’nü gerek, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyon Görüşmelerinde dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlarına bizzat ileterek gerekse TBMM Genel Kurulu’nda yaptığımız konuşmalarda detaylarıyla anlatarak sürekli gündemde tuttuk. Amacımız köprünün yapılmaması nedeniyle birilerini eleştirmek değil aksine köprü bir an evvel yapılsın diye vatandaşlarımızın sesini duyurmak, haklı taleplerini iletmekti. Bugün geldiğimiz noktada pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da vatandaşlarımızın sesini duyurduğumuz için mutluyuz. Aynı kararlılıkla kentimiz için çalışmaya devam edecek, ilimizin hak ettiği yatırımlara kavuşması için mücadelemizi sürdüreceğiz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak:PHA