Emre, Ankara’da ziyaretlerini öncelikle milletvekilleri ile gerçekleştirdiklerini belirterek, “Besni’de yapımı devam eden ve yapılacak hizmetler noktasında görüş alışverişinde bulunduk ve destek istedik. Batık bir belediye devraldığımız ancak bunun mazeret sayılmayacağını belirttik. Ankara’da milletvekillerimizin gayreti ile inşallah kısa sürede düze çıkacağımızdan bahsettik. Bundan dolayı da öncelikle ekonomik destek için Ankara’da olduğumuzu ifade ettim. Yaklaşık 5 gün boyunca Ankara’da milletvekilimizle sorunlarımızla ilgili tüm bakanlıkları ziyaret ettik ve gerekli tüm başvuruları yaptık.

-"TEKEL DEPOLARININ YERİNE, MİLLET BAHÇESİ PROJESİ"

Seçim beyannamesinde belirttikleri ve en önemli projelerin başında gelen Millet Bahçesi Projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Emre, şunları kaydetti:

“Yenikent’te bulunan tekel depolarının yerine gerçekleşecek olan Millet Bahçesi projemiz için buranın tahsisini talep ettik. Bunun olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum. İnşallah bu projemiz gerçekleşirse, Besni'mize farklı bir soluk getiren ve vatandaşlarımızın yeşille bulaşacağı, kültürel ve sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri güzel bir alan olacak. Proje dahilinde, spor sahaları, egzersiz (Fitness) istasyonu, Kadın Yaşam Merkezi, çeşitli yaş gruplarına uygun çocuk oyun alanı, koşu parkuru, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, yeşil alan, süs havuzları, dinlenme ve oturma alanları, açık teraslı büfe, kültürel ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği birçok alanlar yer alacak.

-"BELEDİYEYE GEREĞİNDEN FAZLA PERSONEL ALINMIŞ"

Başkan Emre, belediyede personel reformuna ihtiyaçları olduğunu belirterek, Belediyedeki personel sayısı çok daha fazla. Belediyeye gereğinden fazla personel alınmış. İller Bankası'ndan gelen toplam 1 milyon 400 bin liralık gelen paranın yaklaşık 1 milyon 200 bin lirası personele ödeniyor. Kademeli olarak bu sayıyı azaltacağız. Bunun için ramazan ayından sonra personel reformuna gideceğiz.”dedi.

-“KÜLTÜR MERKEZİ EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK”

Besni’de yapımı devam eden ve önceki belediye döneminde maddi sıkıntılar nedeniyle tamamlanamayan, Kültür Merkezi ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktaran Emre,” Sorunlar büyük oranda giderildi. İnşallah en kısa sürede projeyi tamamlamış olacağız. Ağır kış şartları ve yağışlar dolayısıyla bakımsız kalan şehir merkezindeki yollarımız için asfalt talebinde bulunduk. Bu talebimize olumlu yanıt aldık. Hava şartları uygun olduğu zaman yolarımızın bakım ve onarım çalışmaları hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek.”ifadelerini kullandı.

-“MAZARET DEĞİL, PROJE VE HİZMET ZAMANI”

Besni’nin uzun zamandan beri belediyecilikte yeterli hizmet alamadığına da vurgu yapan Başkan Emre, “Bahsettiğimiz ve söz verdiğimiz projeleri sırasıyla bir bir hayata geçireceğiz. Batık ve içler acısı bir belediye aldık ancak bu mazeret sayılmaz. Biz önümüze bakacağız proje ve hizmet zamanı diyerek bunu başarmanın gayreti içersinde olacağız, çalışmalarımız bu yönde. Önümüzdeki günlerde sizlerin aracılığı ile birkaç önemli projenin müjdesini daha vereceğim. Yapılan ve yapılacak olan hizmetler şimdiden ilçemize hayırlı olsun. Gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretler esnasında büyük desteğini gördüğümüz, Başta Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekillerimiz İ.Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak ve Yakup Taş ile kurum müdürlerimize teşekkür ederiz, dedi

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim