Erdemoğluları Muhalefeti destekliyor mu?

Adıyaman siyasetinin önemli merkezlerinden Besni ilçesinde, Belediye başkanlığı için yarış Dallas dizisini aratmayacak gibi.

Mevcut belediye başkanı İbrahim Öztürk aday gösterilmeyince zehir zemberek bir açıklamayla, eski milletvekili ve Besni ilçe başkanlığına göndermede bulunarak istifa etti. istifa eden Belediye başkanı İbrahim Öztürk’ün akrabası olduğunun altını çizen eski belediye başkanı Nuri Tuğsuz ’da AK partiden istifa etti.

 İstifa hızı bununla da kalmadı mevcut gösterilen adaya kızan Besni siyasetinin genç isimlerinden Reşit Alkan’da ‘Davaya hizmet için’ sözünün altını çizerek bağımsız veya mevcut siyasi partilerin birinden mutlaka aday olacağım diye muhalefet bayrağını eline aldı.

Aday olacağını ilan eden Reşit Alkan’ın Erdemoğlu’larıyla bacanak olması münasebetiyle gözler Besni’ye önemli yatırımlar yapan Merinos Holdingin yöneticileri Erdemoğlu’larına çevrildi.

Besnililer Erdemoğluların akraba ilişkisi nedeniyle muhalif Reşit Alkan’a destek verecek mi? Destek vermeyecek mi? sorusuna yanıt arıyor.

Siyasi otoriteler AK partideki çatlağın Besni seçiminin çekişmeli geçebileceğine dikkat çekerken, AK parti yöneticileri parti tabanının partiye ve adaya sıcak bakacaklarına kazanacaklarına inanıyorlar.

AK Partiden istifa ettiklerini sosyal medyadan duyuran Besnili siyasetçiler şu açıklamalarda bulundular

BESNİLİLERİN İRADESİ YOK SAYILMIŞTIR.

Bilindiği üzere 2014 yerel seçimlerinde kurucusu olduğum AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Yapılan birçok anket ve komu oyu yoklamalarında birinci olmamıza rağmen eski vekil ve himayesindeki ilçe teşkilatının baskısıyla aday gösterilmedik. Besinlilerin iradesi yok sayılarak başka bir isim aday olarak dayatıldı.

Bu yanlışa dur demek adına Saadet Partisi’nden belediye başkan adayı oldum. Besni halkı, bizleri büyük bir oy farkıyla belediye başkanı seçerek, milli iradenin üzerinde hiçbir gücün olmadığını, halka rağmen siyaset yapılamayacağını gösterdi.

2015 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühüyle partimize tekrar döndük. Vaat ettiğimiz hizmetlerin birçoğunu tamamladık, bir kısmının da yapımı devam ediyor.

Ne yazık ki, AK Parti ilçe teşkilatı içerisinde bulunan ve şahsi menfaatlerini memleket menfaatlerinin üzerinde tutan insanlar, şahsımız nezdinde Besinlilerin iradesini yok saydılar. Parti olarak düzenledikleri hiçbir toplantıya davet etmeyip bizi dışladılar. Aynı şekilde bizim düzenlediğimiz hiçbir toplantıya da icabet etmediler. Memleket faydasına hayata geçirmeye çalıştığımız projelerimize gereken desteği vermediler. Tek başımıza hizmet mücadelesi yürüttük.

2014 yılındaki aynı senaryo ve dayatma anlayışı, bugün de uygulanmaya konulmuştur. 2014 de kaybeden Aday, halkın iradesine rağmen tekrar aday olarak karşımıza çıkarılmıştır. Besinlilerin iradesi yine yok sayılmıştır. Besni halkı, onların oyunlarını daha önce bozdu, Allah’ın izniyle yine bozacak. Halkımızdan gelen talep ve feryada kayıtsız kalamayız. Milli iradenin üstünde hiçbir güç ve ego tanımıyoruz.

Besni’mize reva görülen bu haksızlığa ve buna karşılık, diğer aday adayı arkadaşlarımız ile yaptığımız istişareler neticesinde ve halkımızın yükselen tepki ve talebine istinaden, AK Parti’den üzülerek istifa ediyorum.

Bizim Adayımız Rahmetli Dava Arkadaşım Ömer Alkan'ın Oğlu Reşit Alkan Kardeşimizdir. Yolumuza bu şekilde Devam ediyoruz, Rabbim çıkmış olduğumuz bu yolda halkımızın desteği ile bizleri muzaffer kılsın. Besni'mize Hayırlı uğurlu olsun.

İbrahim ÖZTÜRK

Besni Belediye Başkanı

…………

Sevgili Hemşerilerim,

Şehrimizin menfaatleri doğrultusunda yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Her açıdan yaşanabilir bir Besni için 2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde çözüm adına sorumluluk alabilmek için ‘’ Besni Belediye Başkanlığına Aday ‘’ olduğumu aziz hemşerilerime ve basınımıza saygılarımla beyan ederim.

Aziz şehrimizin medeniyet köklerinde saklı olan cesaret, dürüstlük, ahlak, adalet, liyakat ve inanç değerleriyle bu yolda sosyal ve ekonomik kalkınmaya yönelik çalışmalarımızla halkımızın tercihi ve takdiri ile bu yolda hep birlikte yürüyeceğiz.

’Değişim başlamalı ve daha cesur adımlarla Besni Kazanmalı.’’

Reşit ALKAN

…….

KAMUOYUNA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Değerli Besinliler, bildiğiniz üzere Besni’de 2 dönem belediye başkanlığım oldu. Yaptıklarım ortada, hayatım ortada. Ben her zaman Besni’yi kollayıp korumaya çalıştım. Derdim hiçbir zaman mevki makam olmadı, çoğu kişinin yapmayacağı bedeller ödedim. Ömrüm yettiğince sonuçları ne olursa olsun Besni’ye zarar verecek durumların ve kişilerin her zaman karşısındayım.

Gördüğüm lüzum üzerine ve diğer aday adayı arkadaşlarımız ile yaptığımız istişareler neticesinde, halkımızın yükselen tepki ve talebine istinaden, AK Parti’den üzülerek istifa ediyorum.

Besni’den 31 Mart 2019 yerel seçimlerde, belediye başkanlığına aday olan akrabam Reşit Alkan’a destek verdiğimi kamuoyunun bilgisine arz ederim.

Bu yolda destek ve dualarınızı siz Değerli BESNİ halkından bekliyoruz.

Saygılarımla

Nuri Tuğsuz

19 Ocak 2019

……..

Editör: TE Bilişim